Dammatch i eftermiddag: ”Vi ska visa Lindome att vi är bättre än dem”

188
Antonia i ledarjacka.

Damerna spelar i dag årets sista hemmamatch i division II. Motståndare är Lindome IBK och vi kan nästan garantera en tajt match. I fjol vann Lerum ena matchen i sudden och Lindome den andra med uddamålet. I höstens möte var det åter Lindome som var ett mål bättre.

Lagkapten Antonia Lundgren är skadad och hur gärna hon än vill så blir det ingen match för henne i dag heller. Och även om kvalchansen är borta så finns det ett nytt mål.
– Siktet är inställt på fjärdeplatsen, allt annat är en besvikelse. För mig spelar det ingen roll, så länge som vi ändå hamnar så nära kvalplatsen som möjligt, säger Antonia.

Varför räcker ni inte hela vägen till kval?
– Vi har haft för dålig uppslutning och otur med skador under våren. Jag tycker inte heller att vi har haft ”elittänket” hela säsongen utan endast under våren när det blev skarpt läge. Det tycker jag är den största anledningen.

Ett annat mål var att vara seriens mest vältränade lag, tycker du att ni lyckats med det.
– Jag tycker absolut att det har märkts, framförallt nu de senaste matcherna. Mot både Floda och Lindås märkte man hur de tappade tempo i tredje medan vi brassade på.

Du själv har fått stå vid sidan av plan på grund av en skada i ett antal matcher nu. Blir det något mer spel den här säsongen?
– Nej, allt spel är uteslutet. Skadade mig i början av januari och gjorde samma sak i slutet av januari. Har en fot som inte klarar av ett enda löpsteg. Försökte ändå många matcher även om jag inte borde spelat. Mot Partille stod jag nästan och grät innan matchen för att det gjorde så ont.

Hur upplever du det att vara med i båset men inte få spela?
– Det är sååå jobbigt. Under derbyt satt jag och kramade en fryspåse hela matchen. Jag försöker peppa tjejerna och stötta allihopa. Det är verkligen frustrerande och jag har varit nära på att byta om ändå i vissa matcher.

Hur känns det nu att spela de sista matcherna när de inte betyder något?
– Jag tycker ändå att det är viktigt för hedern. Vi ska visa Lindome, Surte och Burås att vi är bättre än dem.

Vad tror du om dagens match då?
– Jag tror att vi tar kommandot från början. Lindome är ett svårt lag att möta. De är inte speciellt duktiga individuellt, men lyckas ändå vinna många matcher.

Ni förlorade en målrik match i höstas mot Lindome…
– Jag minns hur otroligt besvikna vi var efteråt. Vi underskattade dem från början och det är därför vi inte vann. Det händer inte idag.

Hur måste ni spela för att vinna idag?
– Vi måste spela snabbt och offensivt. Då kommer inte Lindome hänga med. Jag tycker två spelare som är riktigt duktiga just nu. Emma Kovacs på centern och otroligt duktiga målisen Lisa Thunell. Jag hoppas att de glänser lite extra.

Hur slutar matchen? Och vem blir matchvinnare?
Vi vinner med 5-3. Sandra Hawerman gör 5-3 efter ett snabbt utkast av Lisa Thunell.

Matchen mot Lindome spelas förstås i Rydsberg och börjar 17.00. Missa inte heller förmatchen, en U20-match mot Fagerhult Habo (14.30).