Damerna förlorade mot Lindome

700
Emilia Johannesson med ett skott som smiter strax utanför.

Precis som förväntat blev det målmässigt jämnt i damlagets möte med Lindome. En tidig ledning vändes av gästerna innan Lerum tog tillbaka kommandot i andra. Men ett slitet hemmalag lyckades inte hålla Lindome stången i slutperioden.

FBC startade matchen lugnt, säkert och med en tydlig spelidé. Detta resulterade genast i en 1-0 ledning. Målet prickades in av Sofie Hultin, som drog iväg ett hårt dragskott in i mål, från förlängd mållinje, på pass från Elin Lundblad. Någonstans strax före halva perioden spelats såg dock hemmafavoriterna blekare ut. Lindome tog över och sköt friskt mot Lisa Thunell i hemmakassen. 1-1 kom efter tretton minuters spel på straff och senare, i den sjuttonde matchminuten, tog Lindome ledningen efter att en spelare lämnats helt fri framför FBC:s mål.

Tränare Lennart Isaksson var inte alls nöjd i paus.
– Jag hade ett ganska ”tufft” snack i pausen, om att jag inte kunde känna igen laget och att det krävdes skärpning. I andra gick tjejerna ut och gjorde en riktigt bra andra period. Försvarsspelet var ramstarkt, Lindomes mittuppspel plockades bort och framåt var det mer fart och bättre rull, säger Lelle.

Det blev också målmässig utdelning. Först genom Sara Grafström som drog på en riktig pärla till skott från point-position i powerplay, återigen på pass från Elin Lundblad, och med bara fem sekunder kvar att spela var det Emma Kovacs som fick på ett välplacerat skott, läckert framspelad av Sanne Kärrman, fram till 3-2 och därmed var FBC åter i ledning i matchen.

Tidigt i den tredje perioden utökade Emilia Johannesson ledningen fram till 4-2 efter en urtjusig soloprestation; först vändes en Lindomeback bort och därefter chippade Emilia läckert in bollen över målvakten och upp i nättaket. Emilia blev, för andra matchen i rad, utsedd till matchens lirare av sekretariatet och bara 4–2-målet var i sig grund för det.

Men säg den som får vara glad för länge… Endast fjorton sekunder senare bjöd Lerum gästerna på 4–3 efter ett slarvigt uppspel, med ett helt fritt skottläge till följd. Lindome åt sig åter in i matchen och fightade vidare, de sköt mycket och det var också detta som fällde också avgörandet. Kvitteringen kom efter ett stenhårt inspel från vänsterkanten och med en vacker styrning in i mål och 4–5 efter ett skott som touchade på en hemmaspelare och helt ställde Lisa i målet.

Kanske tog också de skade- och sjukdomsproblem som FBC lidit av under veckan ut sin rätt; fyra spelare saknades helt i dagens match och av de tio utespelare som startade matchen var det två som var halvskadade samt fyra som legat sjuka under veckan.

– Med tanke på det så var det återigen suveränt krigat av tjejerna, men nu tyker jag et snart är dags att få utdelning i poängväg igen… Förhoppningsvis redan på tisdag då Surte står för motståndet, säger Lelle.

Pantertoppen
3p Emilia Johannesson
2p Sofia Duvander
1p Sara Grafström