Eriksson Elfsberg: ”Det blir viktigt att hålla känslorna i styr”

747
Lagom mycket känslor hos Oscar Eriksson Elfsberg.

Med bara två omgångar kvar har vårt herrlag i allsvenskan mycket att spela för. Man ligger tre poäng före Malmö och möter skåningarna på bortaplan i avslutningsomgången.

En av de viktigaste spelarna i laget är Oscar Eriksson Elfsberg och han ser fram emot söndagens match mot Jönköping.
– Det känns såklart lite nervöst nu när vi väl har satt oss i skiten, men tror inte det kommer vara någon skillnad på planen för egen del. Det är ju de här riktigt avgörande matcherna som trots allt är roligast att spela, säger Oscar.

Hur tror du att laget reagerar inför den här uppgiften?
– Jag tror att alla kommer vara riktigt taggade på söndag så det blir viktigt att hålla känslorna i styr så vi undviker onödiga utvisningar.

Vad var det som saknades mot Skoghall och vad krävs för att besegra Jönköping och Malmö?
– Jag tycker vi gör en bra förstaperiod, har bra tryck mot deras mål och borde leda efter den. Sen vet jag inte vad som händer men vi blir iallafall sönderkontrade och släpper in onödiga mål. Generellt borde vi väl göra mer mål på de chanser vi skapar, vilket varit återkommande under hela säsongen.

Ni fick storstryk mot Jönköping borta. Varför blev det så?
– Det var nog vår sämsta match i år. De är kontringsstarka och vi gav bort bollen i fel lägen, och i det scenariot är de betydligt bättre än oss. Jag tror dock det blir en helt annan matchbild nu där vi avslutar anfallen på ett bra sätt och undviker spelvändningarna. Jönköping ligger ju före oss i tabellen och borde vara favoriter, men vi är som bäst som underdogs..

Ditt eget spel då, hur tycker du att det fungerar?
– Sköter mycket av uppspelen och är lugn med bollen, pratar mycket på banan och försöker vara allmänt hjälpsam mot min femma. Skulle nog behöva vässa till hooken och avsluten lite för att få större hot från bakplan..

Tänker du mycket på innebandyn vid sidan av alla träningar och matcher?
– Man kan nog säga att jag lever innebandy. Har koll på de spelare som är värda att hålla koll på i princip alla åldrar. Visst har jag funderat mycket på tabellen, tror att det var lite det som satte käppar i hjulet förra helgen. Jag är dock förberedd på att spela en helt avgörande match nere i Malmö, allt annat vore en rejäl bonus.

Vilka spelare kommer vara ledarna på planen som tar laget till nytt kontrakt?
– Wedlin har sett riktigt bra ut på slutet, och han kommer nog få göra en del svettiga räddningar för att vi ska vinna matchen. Frågan vem som avgör har dock ett självklart svar – Pontus Persson ass William Lindh, som funkar riktigt bra ihop.

Hur har träningarna sett ut i veckan.?
Förra träningsveckan var riktigt dålig. Lite bättre i veckan som var, men ändå långt ifrån vad vi kan.

Är stämningen i laget annorlunda nu, när det är tajt i tabellen?
– Stämningen är nog densamma, glatt och lekfullt utanför planen men när vi väl går på planen blir det helt annorlunda.

Hur går det på söndag?
– Vi vinner med 6-4. Vi kommer föra spelet samtidigt som vi straffar dem hårt i våra kontringar och jobbar stenhårt hem för att förstöra deras.

Vilken hejarramsa vill du helst höra från Camp FBC?
”Oh, ah William Lindh” blandat med ”Pontus Persson går på vatten” lär de få skrika både en och två gånger på söndag…

När du var spelledig stod du ju förresten själv i klacken. Hur var den upplevelsen? 
– Jag vill bidra till både laget och föreningen så mycket som möjligt. Just då var det bästa sättet att göra det i klacken. Vad man inte märker om man inte står där själv är att det är extremt påfrestande på magmusklerna, så för den som vill bränna lite kalorier…


Matchen mot Jönköpings IK spelas i Rydsbergshallen och börjar 16.00 på söndag.
Nu fyller vi hallen!