Oesterreich: ”De ska bara gå ut och göra sitt allra bästa”

817

Inför söndagens allsvenska match mot Jönköping har Mats Lomander diskuterat läget med vår elitansvarige Gunnar Oesterreich. Gunnar tror stenhårt på att herrlaget klarar nytt kontrakt.

Jag trodde inte att vi skulle ligga så nära kanten och vara inblandade i streckstriden. Det har varit mycket tillfälligheter som gjort att vi hamnat där vi är.
Ta till exempel Fagerhultmatchen och lite annat. Några extra poäng i de jämna matcherna och vi hade kunnat vara inblandade i kval uppåt istället. Vi har främst förlorat på grund av av bristande rutin och det är ju något man skaffar sig genom att vara i hetluften. Jag har själv varit med om såna resor så jag vet, säger Oesterreich.

Kunde vi gjort något annorlunda?
– I grunden har vi gjort det mesta rätt med de förutsättningar vi hade. Vi har framförallt satsat hårt på att professionalisera ledarstaben vilket ger resultat på lång sikt, jag skulle vilja påstå att vi redan håller Superligaklass här. Vi hade naturligtvis kunnat gjort det enkelt för oss och köpt in några ”stjärnspelare” för att klara kontraktet, men det utvecklar knappast laget och föreningen och absolut inte ekonomin.

15 mars så vet vi – vad händer då?
– Målet att nå Superligan 2017 ligger fast och det blir ingen som helst skillnad vad gäller utvecklingen av den sportsliga delen, ekonomin eller föreningen som helhet. Hade scenariot varit det omvända, att vi skulle gått upp i Superligan redan nu så hade vi exempelvis inte plötsligt kunnat dubbla budgeten. Det är här vi har själva kärnpunkten, vi får aldrig stå och falla med de idrottsliga resultaten. Inte för att jag vill hamna i den situationen, men att ta sig från div 1 direkt till Superligan skulle ju kunna bli en spännande utmaning.

Vad vill du säga inför matchen mot Jönköping?
– Ledarna och spelarna skall gå ut och göra det jobbet de kan bäst, nämligen att spela innebandy. Konsekvenserna av resultatet tar jag på mig som elitansvarig, det behöver ingen annan göra. Jag, tillsammans med mina medarbetare, har fullt förtroende för de som skall göra jobbet de sista två matcherna, de kommer att göra det grymt bra. Jag har också ett stort förtroende för Camp FBC alla andra som kommer att sitta, stå och klänga i ett ångande Rydsberg på söndag. Deras stöd kommer att lyfta laget.


Matchen mot Jönköpings IK spelas i Rydsbergshallen och börjar 16.00 på söndag.
Nu fyller vi hallen!