Lelle tror på seger i sista seriematchen för säsongen

247

Idag på den internationella kvinnodagen har det största fokuset i klubben hamnat på herrlaget. Men samtidigt som den allsvenska matchen börjar så är vårt damlag inne i slutperioden mot Burås inne i stan.

Vi tog ett snack med tränare Lelle Isaksson och undrade om han, precis som vi, tycker att säsongen gått väldigt fort.
– Ja, det har verkligen gått hur snabbt som helst efter jul. Det finns redan en stor revanschlust till nästa säsong. Vi har ju spelat hur många jämna matcher som helst mot topplagen, men förlorat med ett eller två mål till slut, Flodamatcherna undantaget, säger Lelle.

Vad är du nöjd med att ni lyckats åstadkomma i laget sedan i somras?
– Tjejerna har haft roligt tillsammans i år. Någonstans är det där du måste börja om det ska bli bra i slutändan. Tjejer som tränar och matchar ihop utan att ha en sammanhållning och glädje när de träffas skapar tjejer som lägger av för tidigt. Det är min övertygelse. Resultaten i matcherna är vi missnöjda med, men sammanhållningen och glädjen är vi nöjda med. Att skapa dynamik i en grupp tar tid, så att ha tålamod är viktigt. Det här kommer att göra att tjejerna lyckas i längden. Nu finns både talangen och gruppdynamiken där.

Vad är du missnöjd över att ni inte lyckades med?
– Vi är missnöjda med att vi inte kunde vinna fler jämna matcher mot topplagen, vilket också ledde till att vi nådde vår målsättning, vilken var att vara topp-3 i serien. För att få svaret krävs en större och djupare analys nu efter säsongen, så jag får återkomma och se vad vi kommer fram till.

Och i dag är det väl inget snack om att det ska bli seger? Hur vill du avsluta årets serie?
– Efter en period med oändligt många sjukdomar och skador, så är det nu bara vår kapten Antonia Lundgren som saknas till dagens match. Jag tror att vi kommer att ha bättre ork idag och springa sönder Burås. Vi vinner med 8-3.

Hur fortsätter damlaget matchandet under våren?
Tjejerna är nog sugna på att spela en cup, men det känns som att det får ingå i planeringen till den nya säsongen, så vi får se. Vi kommer att träna på i minst tre veckor till och då förhoppningsvis med några nya ansikten på träningarna också. Lördag den 14 mars har vi stor ”galaavslutning” med gott käk och med prisutdelningar för årets prestationer.