Viktor Wedlin kritar på för två nya år

1049

Vår stabile målvakt tvekade aldrig att förlänga kontraktet med FBC. Och från klubbens del var det förstås minst lika självklart. Det nya kontraktet är skrivet till 2017 – då målsättningen är att FBC Lerum ska vara i SSL.

Viktor radade upp topprestationer i allsvenskan under året och sportchef Mattias Flodén spar inte på lovorden när det gäller A-lagets sista utpost.
– Förlängningen med Viktor Wedlin är vital och helt avgörande för vår fortsatta satsning att ta oss till SSL. Viktor är en starkt profil internt och externt. En lokal kille med stort hjärta för klubben och vår mest värdefulla spelare. Jag är supernöjd att vi kommit överens om ett samarbete ytterligare två säsonger.

– Viktor höjer sig alltid när det är tävling och besitter egenskapen att vara bäst när det gäller.  Hans insatser under seriespelet har varit mycket bra och han är en bidragande orsak till att FBC Lerum har allsvensk status kommande säsong, säger Flodén.

Och tränare Jonny Paridon är precis lika glad.
– Det känns fantastiskt bra. Viktor har alla de egenskaper vi vill ha i FBC. Han är seriös och han ställer krav på omgivningen. Han ÄR elit helt enkelt. Dessutom är han en person som är väldigt bra att ha att göra med, säger Jonny.

Viktor själv tyckte det var ett lätt val att skriva på för två nya år.
– För mig var valet självklart, jag är supernöjd med de åren som varit hittills och FBC är en klubb som siktar uppåt och det skulle vara jäkligt kul att spela med detta laget i SSL.

Vad betyder FBC Lerum för dig?
– Det är den klubben som jag fostrats i med hjälp av fantastiska ledare, tränare och medspelare och blivit den målvakt jag är idag. Så man kan säga att FBC betyder otroligt mycket för mig.

Är du nöjd med lagets prestation under säsongen som gick?
– Jag är nöjd med att vi klarade oss kvar i Allsvenskan som var vårt mål med denna säsongen. Det hade ju givetvis varit kul med en kvalplats men med en såpass ung trupp finns inte den rutinen som krävs än.

Och din egen insats?
– I det stora hela är jag nöjd med min prestation, känns som jag höjt min lägstanivå ytterligare ett steg samt har jag haft en väldigt bekymmersfri säsong med tanke på skador och sjukdomar.

”FBC Betyder otroligt mycket för mig”

Ni var nära mot Karlstad och hade tajta matcher mot Fagerhult och Kalmarsund. Svårare mot Göteborg och Lindås däremot. Vad kommer det sig?
– Det är fem riktigt bra lag du nämner, naturligtvis finns det lag som passar oss bättre och sämre. Det finns ju en lägstanivå hos hela laget och den varierade tyvärr lite för mycket under säsongen vilket jag tror var anledningen till om det rann iväg resultatmässigt eller inte.

Vad lärde sig laget under resans gång?
– Som lag tycker jag att vi utvecklats på nästan alla nivåer både på och utanför plan. Att gå upp till allsvenskan innebär inte bara att vi ska spela bättre utan allt annat måste höjas också. Då vi får fler ögon på oss och för att representera vårt klubblag på bästa möjliga sätt har vi genomfört medieträning för att handskas med detta. Eftersom detta var första året i allsvenskan har vi lärt oss jättemycket, men för att nämna något så har vi lyckats komma upp i ett allsvenskt speltempo.

Du har ju själv erfarenhet från spel i superligan. Vilka är de största skillnaderna på ett hyfsat lag i högsta serien och på FBC Lerum i dag?
– Det största skillnaden jag ser är kreativiteten och säkerheten i spelet. Vi kan inte jämföra oss med SSL-lag idag och naturligtvis skulle de passa oss sämre än alla andra lag i Allsvenskan. Men 2017, det är då vi ska vara redo att fajtas med dessa lagen.

Vad har du för tankar kring nästa säsong?
– Jag har inte hunnit tänka så mycket på den än men jag kan säga att de kommer bli väldigt roligt och spännande att följa oss! Och troligtvis tillkommer det några spännande nyförvärv som tillsammans med den basen vi har idag gör att vi kan vara med och kriga om en kvalplats kommande säsong.

Tror du att FBC Lerum på allvar kan vara med och fajtas om en SSL-plats nästa säsong?
– Som jag sa innan med lite nyförvärv och fortsatt utveckling från oss så kan vi mycket väl komma till en kvalplats och väl där kan vad som helst hända. kolla bara på Höllviken.

Vad känner du att du behöver fokusera på för egen del under försäsongsträningen?
– Man blev ju målvakt av den enkla anledning för att slippa springa, sen att det är väldigt roligt var en bonus.. Med andra ord kanske de är dags att sätta konditionen i fokus, hehe.

Viktor om motståndarna och bästa matcherna 2014/15

Bästa introt: Lerums – finns inget annat.
Bästa hallen: Åby
Bästa målvakt: Åbys målvakt hemma.
Bästa back: Svårt att säga då jag bara ser mina egna, men Ottosson är grym!
Bästa center/forward: Westman och Harryson solklart!
Roligaste matchen: Åby hemma när Tommy sätter den 04:59 in i sudden!
Bästa matchen av FBC Lerum: Karlstad hemma, tyvärr vann vi inte men det var vår första allsvenska match och den var extremt jämn.
Bästa matchen av dig själv: Jag tycker det var Åby borta, kände mig väldigt trygg och säker.