Johan Hassdal förlänger med FBC Lerum

665

Innan påsk blev det klart att Johan ”Joey” Hassdal förlänger sitt kontrakt med FBC Lerum till våren 2017. Det var den första glädjande nyheten under den del av säsongen som kallas för Silly Season.

Vi tog ett snack med vår unge forward om året som gått – och tar redan nu en tjuvtitt in i nästa säsong…

Vad lärde du dig under säsongen som gick?
– Säsongen som gick var lärorik på många sätt. Lite klyschigt så har man väl kommit in i det allsvenska tempot som är betydligt högre än division 1. För egen del ser jag nästa säsong som min ”första riktiga” säsong i allsvenskan och jag ska försöka förbättra så mycket som möjligt.

Och om du tänker på hela laget, vad fick ni lära den hårda vägen? Och hur utvecklades laget under säsongens gång?
– Ganska med en gång insåg man att rutinen var viktig för att vinna matcher och det tycker jag att vi skaffade oss denna säsongen. Jag tycker att vi hade bättre kontroll på matcherna i slutet av serien. Försvarsspelet var en nyckel och det tar vi med oss inför kommande säsong.

Om vi skulle få spela om årets säsong, vad hade du då ändrat på?
Vi hade ju en del skavanker under säsongen som störde lite men om säsongen hade spelats om hade jag nog sett att vi gick oftare på tre linor. Men med tanke på säkrat kontrakt i allsvenskan så spelar jag helst inte om säsongen utan blickar framåt mot nästa säsong med hunger i blicken.

Vad var den största skillnaden mellan div I och allsvenskan?
Den största skillnaden är faktiskt resorna. Istället för att den längsta resan är 1,5-2 timmar så blev det 3-4 timmar i år. Det är en omställning som tar lite tid att komma in i.
Dom långa resorna kan vara riktigt roliga men också riktigt tråkiga beroende på hur matchen slutar det är ju till exempel inte jättekul att åka från Kalmar med en torsk. Men en tur hem från Örebro med tre poäng i bagaget är ju riktigt mysig.

En busstur hem från Örebro, med tre poäng i bagaget, är ju riktigt mysig

Vad är det som gör att du trivs så bra?
Det är ett gött gäng vi är tighta som grupp. Sen så gillar jag föreningen och engagemanget som alla vid sida lägger på innebandyn. Nu ska vi bara få upp den nya hallen och ta oss upp till SSL så blir det ännu bättre.

Hur känns det just nu då? Redan sugen på nästa säsong?
– Det är alltid gött att få lite ledighet, det blir ju väldigt mycket innebandy under vintern. Men jag älskar att spela, så suget efter säsongen finns där.

Har du satt upp någon egen målsättning för nästa säsong? Vilken roll vill du ha?
Ja, jag vill ta en startplats. Sen spelar det inte så jättestor roll i vilken kedja det blir. Jag skulle vilja se mig som en targetplayer med ganska bra power och ett rakt spel.

Vilka blir hårdaste motståndarna i kampen om superligaplatsen nästa säsong?
– Jag tror Höllviken blir tuffa, tror då är riktigt sugna på att gå upp snabbt igen och får dom behålla sina spelare så tror jag att dom har en bra chans. Men dom får se upp för oss!

  Läs även Rasmus Tynanders intervju med Joey

Johan tycker till om säsongen

Proffsigaste mottagandet: Örebro.
Bästa introt: Lindås.
Bästa hallen: Örebro och Skoghall – svårt att välja en, riktigt fina hallar båda två.
Bästa målvakt: Christoffer Axelsson Uggla, IBF Göteborg – en enorm målvakt som är viktig för Göteborg.
Bästa back: Jacob Axelsson, IBF Örebro – en tung back som har mycket offensivt i sig också.
Bästa center eller forward: Efraim Björnell, Fagerhult Habo – tillsammans med Blåberg är han riktigt giftig framåt.
Roligaste matchen: Jönköping hemma – säkrat kontrakt kan inte bli bättre.
Bästa matchen av laget: Karlstad borta – ligger under 4-2 kommer ikapp till 4-4 och äger hela sista perioden. Tyvärr torsk, men en jävligt bra första match efter VM- uppehållet.
Bästa matchen för din egen del: Åby borta.