Jenny Albin ny huvudtränare – Magnus Sundell Team Manager

1432

Nu är det dags för nästa stora steg i FBC Lerums damsatsning. På söndagen presenterade sportchef Mattias Flodén planerna för den kommande säsongen och de kommande åren. Detta är ”Sport 2.0” och målsättningen är klar – FBC Lerum ska till division 1.

– Den handlar om att vi måste höja kvaliteten i alla delar av verksamheten. Organisation, ledarstab och trupp, säger Mattias när han på ett möte presenterar nyheterna för spelarna i damsektionen.

Det är två nya ledare som kommer att ha huvudansvaret för elitsatsningen på damsidan. Jenny Albin och Magnus Sundell.
– Jennys erfarenheter från elitnivå som spelare och att hon utvecklat och tagit lag till kvalspel är viktiga faktorer. Vi måste utveckla vår damverksamhet så att den blir elitmässig och då gäller det att tillsätta personer som själva varit med om det och som vet vad som krävs, säger Flodén och fortsätter:
– Hennes personlighet och värdegrund har också varit viktigt i beslutet. Hon ställer krav men är också duktig på att lyssna och bry sig om individen. Hon har också ett bra kontaktnät och sedan tidigare ett väl fungerande samarbete med nytillsatte Team Manager Magnus Sundell.

Jenny Albin kommer närmast från två år i Lindås IBK, som hon tränat under två år. Och hon har en lång spelarkarriär på elitnivå bakom sig.
– Jag har gjort den här resan, som tjejerna ska göra nu. Vill man komma någonstans med innebandy så är det här precis rätt tåg att hoppa på, det kommer att bli så himla roligt, säger Jenny.

Damsektionen kommer att bestå av tre lag, förutom A-laget även JAS-laget och Division 3-laget. Christoffer Sturesson fortsätter som huvudansvarig för både division 3-laget och juniorlaget, som kommer delta i den nya JAS-serien.

Det har alltså skapats en ny roll inom damsektionen som vi kallar för Team Manager.
Magnus Sundell brinner för daminnebandyn och blir kvalitetsansvarig i damsektionen. Han blir en coach för tränarna – och för spelarna. Men han kommer inte att finnas med på bänken på matcherna.
– Jenny och jag blev tillfrågade att tillsammans leda satsningen. Vi, liksom många andra inom Göteborgs innebandyn trodde nog att Lerum och Floda skulle satsa tillsammans. Nu när det tyvärr inte blev så, känns den här satsningen spännande som är viktig för kommunens talanger. Det känns stimulerande när en förening så specifikt vill ha och tror att Jennys och mina erfarenheter och kunskaper är det som behövs, säger Magnus.

Tidigare huvudtränaren Lennart Isaksson kommer att finnas kvar kring laget, precis som materialförvaltare Daniel Andreasson.
– Det är viktigt med kontinuitet, inte minst på damsidan. Och det känns bra att Lelle och Danne vill vara med på vår fortsätta satsning, säger Mattias.

De sportsligt ansvariga jobbar också med att förstärka spelartruppen med ett antal namn. Försäsongen för tjejerna börjar om några veckor och träningen kommer redan nu att läggas på division 1-nivå.

Länktips
  Intervju med Jenny Albin
  Intervju med Magnus Sundell