Abbe: ”Svårt att tacka nej”

819

Direkt efter mötet med spelarna i damsektionen tog vi chansen att ställa några frågor till den nya damtränaren Jenny Albin som nu ska leda laget mot nya stordåd.

Jenny, varför blev det egentligen FBC Lerum?
– När jag fick en förfrågan om att vara en del i det team som nu ska förvalta Lerums stora damsatsning var det svårt att tacka nej, speciellt då det innebär att jag ännu en gång får arbeta ihop med Sudden (Magnus Sundell, reds anm) och alla andra i spelartruppen och ledarstaben som håller på att ta form. Måste ge en stor eloge också till Mattias Flodén som jobbar otroligt hårt ihop med föreningen för att göra denna resa möjlig för damlaget i FBC Lerum, säger Jenny.

Vad betyder det för dig att Magnus Sundell är med i organisationen kring laget?
– Det betyder jättemycket då vi kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt och har väldigt roligt ihop.

Hur upplevde du FBC som motståndare i år?
– FBC är alltid ett tufft motstånd att möta, det har aldrig varit några enkla matcher varken när jag spelade själv eller stod som tränare båset. Årets upplaga utav FBC var ett mycket konditionsstarkt och väldigt fysiskt lag där många nya ledare och talanger har fått större utrymme då laget inför den gångna säsongen tappade många utav sina gamla rävar och fixstjärnor. Det jag gillade med Lerum i år var att det inte var några krusiduller, utan så fort dom fick chansen gick dom stenhårt på mål.

Du har haft roller som spelande tränare, individuell spelarutvecklare huvudtränare… Hur har du upplevt de olika typerna av tränaruppdrag?
– Det jag har upplevt är att jag utvecklats oerhört mycket som person och ledare. Mycket tack vare min före detta kollega Kari kunde jag fortsätta jobba med det jag brinner även när vi båda kastades in i rollen som huvudtränare några månader in på säsongen..

Vad har du för tankar kring spelidé?
– Vi kommer bevara mycket av det som har byggts upp under den gångna säsongen, samtidigt som vi ska höja lägsta nivån på alla i laget, både vad det gäller det taktiska och tekniska kunnandet .
 
Hur ser du på möjligheterna att ta en plats bland de tre första och sedan att kvala upp till ettan?
– Möjligheterna att knipa en kvalplats ser jag som stora , sen får vi se vad som händer därefter…

Vad har du för synpunkter på det befintliga spelarmaterialet och hur mycket vill du förstärka med nya spelare?
– För att lyckas med detta behöver vi självklart stärka upp en del, men den befintliga truppen ser bra ut och jag känner på mig att FBC ställer upp med ett minst sagt intressant lag till seriepremiären i höst.

Vad krävs av spelarna för att laget ska kunna ta nästa steg och vara en stark kandidat att klara av kvalet?
– Blod , svett och tårar blandat med en hel del skratt

Hur kommer försäsongen att se ut?
– Vi har hunnit planera en del och försäsongens första del kommer bestå av fyra pass , där det kommer ligga mycket fokus på styrka, snabbhet och explosivitet. Det kommer också vara ett inomhuspass med klubba och boll.