Sudden: ”Jag ska vara ledarnas coach”

918

Magnus Sundell är glad över att ännu en gång få kampera ihop med Jenny Albin. Tillsammans ska de bygga det nya damlaget. Och vi blev förstås nyfikna på vad en Team Manager har för arbetsuppgifter.

Hur kommer ditt jobb med damlaget att se ut?
– Jag ska vara ledarnas och spelarnas coach. Jobba nära laget med tydliga målbilder för att lyfta tränarna och spelarna samt kvalitetssäkra verksamheten. Dessutom kommer jag att observera och stötta Div 3 och JAS för gynnsam utveckling. Genom min roll kan vi fatta snabba beslut angående uppflyttning av spelare, förändringsarbete och rekrytering.

Du känner ju Jenny Albin sedan länge. Hur vill du beskriva henne som person och tränare?
– Jenny och jag lärde känna varandra väl när jag coachade IBF Göteborg där hon spelade. Vi kvalade till Elitserien och upptäckte att vi har samma filosofi och är vinnarskallar som tror på vår förmåga. I Lindås hade vi ett klockrent samarbete.

Varför valde du att kliva på detta uppdrag?
– En anledning var att Jenny och jag blev tillfrågade att tillsammans leda satsningen. Vi, liksom många andra inom Göteborgs innebandyn trodde nog att Lerum och Floda skulle satsa tillsammans. Nu när det tyvärr inte blev så, känns den här satsningen spännande som är viktig för kommunens talanger. Det känns stimulerande när en förening så specifikt vill ha och tror att Jennys och mina erfarenheter och kunskaper är det som behövs.

Hur ser du på framtiden för FBC:s damer kommande säsong och åren som kommer?
– Allt fokus är på kommande säsong som kommer att bestå av en tydlig planering och ett innehåll som leder till att varje spelare ska kunna prestera sitt yttersta. Spelarna kommer bara att kunna fokusera på sin prestation. Målsättningen är kvalspel säsongen 2015/16.