Tjeckiske landslagsstjärnan Tomáš Sladký klar för FBC Lerum

1750

I dag signerade Tomáš Sladký ett två-årskontrakt som innebär att vårt allsvenska herrlag får ett rejält tillskott av både klass och rutin. Den 107-faldige landslagsmannen kommer garanterat att bli en stor attraktion i en serie som ser ut att bli något alldeles extra kommande säsong.

Sladký har spelat fem VM-turneringar och har två brons, det senaste från Göteborg i december. I semifinalen mot Finland gjorde han två mål. Så sent som för en knapp månad sedan blev Sladký vald till lagets bästa spelare när Tjeckien förlorade en landskamp mot Sverige med 3–7. Tomáš har erfarenhet från högsta divisionen i Tjeckien, Schweiz, Finland och Sverige. Säsongen 2013/14 spelade han för Jönköping i Superligan.

Vid sidan av sin spelarkarriär kommer han även att träna klubbens elitjuniorer på herrsidan. Juniorsatsningen är helt ny och målet är att producera egna spelare av SSL-klass. Med en idrottsledarutbildning från universitetet, sina naturliga ledaregenskaper och ett stort innebandyhjärta är han precis rätt person för att utveckla våra unga talanger.

Genom förvärvet av Tomáš Sladký tar FBC Lerum ännu ett stort kliv mot målsättningen att nå Superligan 2017.

Ofta i händelsernas centrum.
Ofta i händelsernas centrum.
Målskytt mot Finland i VM-semifinalen.
Målskytt mot Finland i VM-semifinalen.
Tillsammans med Tomáš Kafka i slutperioden av jätteförlusten mot Sverige i januari 2014.
Tillsammans med Tomáš Kafka i slutperioden av jätteförlusten mot Sverige i januari 2014.