Jesper Hallberg lånas ut till Floda

645

FBC Lerums reslige och talangfulla forward Jesper Hallberg fick under förra säsongen känna på allsvenskt spel. Speltiden blev dock inte regelbunden och för att Jesper ska ta nästa steg i utvecklingen låter vi honom nu pröva spel i division 1.

Efter dialog med tre klubbar föll till slut valet på Floda IBK och utlåningsavtalet sträcker sig över kommande säsong.

Jesper är laddad inför flytten till grannklubben och tror det blir en bra säsong.
– Det känns riktigt roligt och inspirerande. Floda är ett riktigt gött gäng.

Vad tror du att utlåningen till Floda och spel i div 1 kommer medföra för dig?
– Jag ser detta som en liten nystart för mig som kommer ge en rejäl skjuts framåt i min utveckling. Ett steg ner för att ta två steg fram.

Vilka mål har du med säsongen 2015/2016?
– Målen är att ta en startplats, att ta min kompetens till nästa nivå och utnyttja de styrkor jag har på bästa sätt.

Sportchef Mattias Flodén förklarar varför klubben valde att låna ut Jesper:
– Konkurrensen på forwardssidan har varit benhård och den allsvenska nivån är utslagsgivande. Jesper är en spelare vi tror mycket på och för att säkerställa en fortsatt utveckling tog vi kontakt med klubbar i division 1. Spel med Floda IBK i division 1 blir jättebra för Jesper med träning på hemmaplan, möjlighet till extra träning med FBC Lerum och förhoppning om regelbunden speltid. När Hallberg åter ansluter till vårt allsvenska lag säsongen 2016/2017 kommer han göra det som en spelare med utvecklade egenskaper, redo att knipa en ordinarie tröja.