Klappklapp-spel av damerna mot Tygriket

641

I träningsmatchen under Camp Endorfin ställde damlaget upp med huvudtränare Jenny Albin i laget. Detta innebar att laget kunde gå på tre fulla femmor i mötet mot Tygriket – och bidrog samtidigt starkt till målfabrikationen.

På förmiddagen innan matchen mot Tygriket hade spelarna i damlaget hjälpt till med att hålla i träningar för barn- och ungdomslagen under Camp Endorfin. Besöken var märkbart uppskattade hos de yngre spelarna i föreningen som senare också dök upp och stöttade damlaget på ett imponerande sätt i Ängshallen.

Motståndarna håller till i Division 2 Västergötland och slutade förra säsongen på en femteplats i den serien. Lerum startade i ett högt tempo och tog ledningen i tredje minuten genom, vem om inte, Jenny Albin som fick bollen och borrade in bollen med ett dragskott från fickan. Lerum hade mycket boll, men var lite för ivriga och sökte ofta den svåra passningen efter målet.

Långsamt började bollen rulla bättre och ”Abbe” som Jenny kallas, hittade Annie Dristig med en fin passning och Annie prickade in bollen mellan benen på motståndarmålvakten när klockan stod på 13.18. Två minuter senare ökade Lisa Mazetti på till 0–3 när hon var fångade upp en passning, från Stephanie Borg Nilsson, precis framför mål. 0–4 kom bara minuten senare när Abbe nöp till direkt från fickan på pass från Caroline Haagensen och bollen seglade in i mål.

Precis innan periodpausen så stod Annie och Abbe för ett mycket vackert mål där Abbe spelade in bollen till Annie i mitten av banan, Annie väggade tillbaka, fortsatte mot mål, fick tillbaka den från Abbe och prickade in 0–5.

Trots en femmålsledning så fanns det mer att hämta i spelet hos Lerum. När bollen gick två snabba pass så spelade Lerum fantastisk innebandy, men när det hölls lite för länge i bollen eller tjejerna sökte en lite för svår passning så blev det snabbt ett hackigt spel med mycket bolltapp.

Det tog 38 sekunder in i andra perioden innan det var 0–6. På samma vis som Abbe och Annie gjort sista målet i första perioden så stod Abbe och Sandra Hawerman för ett nästan identiskt mål här där Sandra var sist på bollen. 2.49 så gjorde Abbe sitt tredje mål för dagen när Sandra spelade ner den bakom mål till Abbe som tog ett steg åt sidan och la in bollen köksvägen till 0–7.

Efter detta målet tappade Lerum tempo och fokus. Tygriket växte in i matchen, fick ha boll och skapade en hel del på ett passivt Lerum. Det var ett par stolpträffar och Sara Viklund som kommit in i Lerumsmålet denna period, fick göra ett antal bra räddningar. 8.26 så sprack ändå nollan när Tygriket forcerade in 1–7, absolut välförtjänt.

Tygriket fortsatte spela bra fram tills det var fem minuter kvar av perioden då Lerum på nytt satte fart och då small det snabbt när Sandra hittade in till Annie i slottet som satte dit 1–8 med två minuter kvar av perioden. Även Annie upp på tre mål. Första och sista fem minuterna i perioden var jättebra, de 10 minuterna i mitten fanns det dock betydligt mer att önska av.

Tjejerna var inte alls nöjda i periodpausen utan ville mer. Detta syntes tidigt i tredje perioden. Emilia Johannesson fick bollen på högerkanten, drev framåt och sköt. Målvakten lämnade en retur och Emilia och Sara Grafström visade båda en otrolig hunger och vilja framför mål när de tillsammans slog in 1–9. Sedan var det Sandras tur att nå tre mål när hon först tryckte in en retur i kaoset framför Tygrikets målvakt. Sedan fick hon en mycket fin passning från Abbe som gick rakt igenom Tygrikets försvar och Sandra borrade upp bollen i nättaket från tajt avstånd. Tygriket fick sedan in en ny reducering innan Lerum gjorde två mål i matchens sista minut. 2–12 genom Ida framspelad av Sanne. Och med en sekund kvar(!) så tryckte Patricia Lundgren in 2–13 efter en lång fin boll av Amanda Löfvenius.

En ny bra genomförd match av tjejerna i damlaget. Det bjöds stundtals på klappklapp-spel och fina kombinationer och då hade motståndarna stora svårigheter. Alla formationerna fick också göra mål och både Emelie och Sara fick visa upp sig med fina räddningar. Det bjöds också på en fin inramning med entusiastiska, sjungande och peppandes unga supportrar i den trånga Ängåshallen.

IBK Tygriket – FBC Lerum 2– 13 (0–5, 1–3, 1–5)
Skott: 22–34 (7–10, 8–9, 5–15)
Utvisningar: Tygriket: 1×2. FBCL: ingen.