Två matchbilder när damerna träningsspelade mot Kärra

497
Frida Öberg-Olsson (t.h.) inledde målskyttet mot Kärra. (Arkivbild)

Stundtals fungerade spelet riktigt bra för våra tjejer. Så kom det perioder då det blev lite för passivt och för mycket långbollar. Men det blev seger med 6–3 i något som kan beskrivas som en typisk träningsmatch.

Hemmalaget startade bäst och tog tag i spelet. Det var vårdat spel, relativt långa anfall med instick i slottet och bra fart som ofta resulterade i att man vann tillbaka returer i anfallszon som när hemmalaget drygt två minuter in i matchen tar ledningen genom Frida Öberg-Olsson på pass från Annie Dristig.

Kärra kvitterar i mitten av perioden när FBC är en spelare mindre på planen. Kärras point vänder bort Lerums spets och avslutar med en diagonalpassning som snyggt förpassas i mål.

FBC repar snabbt mod med fint spel och bra attityd som ger tre mål på under minuten.
13.35 2–1 Sandra Hawerman snurrar runt backen
14.01 3–1 Emilia Johannesson visar prov på grymt bra fotarbete i anfallszon och hittar Emma Lundblad vid bortre stolpen som snyggt styr in i mål.
14.15 4–1 Amanda Löfvenius slår ett djupt uppspel in i boxen. Emma Kovacs avslutar distinkt.

Andra perioden startar något passivt av Lerum medan Kärra kliver högre upp i banan och sätter press. Likt första perioden är hemmalaget starka i mitten av perioden och skapar flertalet målchanser.

12.19 5–1 Sandra bryter ett uppspel och avslutar själv.
12.40 6–1 Carro Haagensen till Sandra som passar in i slottet till Emma Kovacs som inte gör något misstag.

De sista tjugo minuterna är det Kärra som vill mer. FBC lyckas inte stänga matchen. I stället faller man tillbaka till gamla ”synder” med långbollar och passivitet. Kärra kan snygga till siffrorna med två mål.

10.54 6–2 Direktskott från kant. Kärra i powerplay.
19.08 6–3 Slarvigt passningsspel av Lerum gav Kärra chansen.

Team Manager Magnus Sundell kommenterar:
– För att stänga en match krävs bra passningsspel och långa anfall, vilket inte genomfördes ikväll. Våra coacher testade olika kombinationer, som sig bör i en träningsmatch. Tjejerjan visade att laget tagit ett kliv och utvecklat många delar i spelet, men också att det är en bit kvar till allt sitter.

Nu är det bara två veckor kvar till seriepremiären.