Förlust i den allsvenska premiären

542
Arkivbild

Det blev en premiär i moll när våra allsvenska herrar reste till Jönköping. Nykomlingarna Östra SK gjorde en bra match och efter några mål i öppen kasse mot slutet blev resultatet hela 8–4.

Matchen började i lågt tempo och få chanser skapades de första tio minuterna. FBC Lerum hade mycket boll utan att skapa några riktigt farliga chanser. Östra hade tre farliga skott, men med tur och skicklighet avvärjde Viktor Wedlin i målet. Men efter 13 minuter fick vår målvakt kapitulera efter ett frislag på vänsterkanten.

FBC tände till och bara 30 sekunder tryckte Mattias Lundberg in kvitteringen. Nu blev det lite mer Lerum och en utvisning mot slutet av perioden gjorde att det nu fanns chans till att jobba ner Östra. Nykomlingarna försvarade sig bra, men just när laget blivit fulltaligt så hittar Pontus Persson Mattias Lundberg framför målet. Han har bara att styra in ledningsbollen och det är ledning 2–1 i första pausen.

Andra perioden började med press av Östra och på olyckliga 75 sekunder går hemmalaget från underläge till tvåmålsledning. Coach Paridon gjorde några småjusteringar i försvarsarbetet och kort reducerade FBC genom Sladký. Nu tog FBC tag i taktpinnen igen och såg bestämda ut i spelet. De fortsatte att ha mycket boll och det skapades chansen med jämna mellanrum. Med knappa fyra minuter kvar av mellanakten skjuter Richard Westman in kvitteringen i krysset. Perioden avslutas med att Erik Pajnert skjuter i ribban.

Tyvärr inleddes tredje perioden på sämsta sätt. En utvisning efter 15 sekunder drabbas vi av en utvisning och när den nästan var över återtar Östra ledningen. Trots att Paridon nu går ner på folk lyckas Lerum inte riktigt få spelet att fungera. Fortfarande har FBC ett ordentligt bollinnehav, men Östra jobbar bra inom försvaret och gör det svårt för Lerum.

Hemmalaget dubblar sin ledning med sju minuter kvar. FBC sätter en del press på Östra men lyckas inte få in bollen. Matchen avslutas med att Östra sätter ytterligare två mål i tom bur.