Tung förlust i slutsekunderna

392

Fyra sekunder sjöng Magnus Uggla om. Men speciellt underbart var nu inte det här för herrlaget. Efter att ha hämtat in ett underläge med 2–4 i slutskedet så kan Örebro göra segermålet efter 59.56.

Det var ett taggat herrlag som gav sig iväg mot Närke för att möta Örebro i Allsvenskan Södra. Matchen började lite avvaktande från båda lagen. Inget av lagen på planen tog tag i taktpinnen och det var en del bolltapp bland båda lagen. Örebro tar ledningen i mitten av perioden.

Nu tog FBC och blev mer noggranna i sitt spel och lyckades skaka fram en del chanser. Mot slutet av perioden drog Örebro på sig en utvisning och Lerum behövde inte mer än 40 sekunder innan kvitteringen satt bakom en chanslös Örebromålvakt. Richard Westman hittade Mattias Lundberg framför mål som då inte gjorde något misstag. FBC vann skottstatistiken i perioden med 6–5.

I andra perioden började Örebro bäst och pressade FBC de första minuterna men Lerum redde ut stormen och började nu skaka fram farliga chanser. Motståndarnas målvakt fredade sitt mål med skicklighet och en del tur. En del studsar i målramen och Örebro var förmodligen tacksamma när slutsignalen gick för perioden. Vi var rejält på gång och vann mycket rättvist skotten med 8–3 men ställningen var fortfarande lika in i tredje perioden.

Och den sista perioden skulle bli mer målrik än de förra två. FBC fick starta perioden i överläge och pressade Örebro. Ännu ett lyckat och vackert powerplaymål kunde göras av Fredrik Bäckman, som smög fram vid bortre stolpen och kunde stöta in Pontus Perssons passning.

FBC fortsatte att pressa Örebro som inte skapade något framför en hittills mycket stabil Oliwer Cedergren i målet. Tyvärr lyckades inte Lerum knyta ihop säcken och Örebro tilläts att skapa chanser. Med två relativt snabba mål så var Örebro i ledningen. Lerum fortsatte ha boll och det såg ut som om hemmalaget började tröttna. I en spelvändning så får Örebro ett, enligt domarnas bedömning, friläge där Örebrospelaren fälls och ett straffslag utdöms. Oliwer tar straffen och boxplay väntar för FBC. Örebro behöver bara fem sekunder innan 4:an sitter bakom Oliwer.

Nu pressar Lerum och det ger äntligen resultat. Ett vackert anfall avslutas av Pontus Persson och ytterligare några minuter senare kvitterar Tony Bromé på pass från Victor Johansson. Men med bara fyra sekunder kvar får Örebro frislag vid mittlinjen och slänger in bollen mot mål där en studs friställer en Örebroanfallare som tyvärr inte gör något misstag. Det var en oerhört tung förlust för våra herrar.

Text: Martin Leeman