Storseger för damerna i premiären

638

När vårt damlag i division 2 gjorde seriedebut hemma i Rydsberg i dag var det aldrig något snack om vart segern skulle gå. FBC-tjejerna och framförallt förstafemman dominerade totalt.

Även om spelövertaget var markant så gick det inledningsvis trögt målmässigt. Lerum tog ledningen genom Annie Dristig, men på en av få målchanser kvitterade Backadalen och det var ett lika efter första perioden.

Den lilla tveksamheten (premiärnerver?) var som bortblåst i andra och efter två snabba mål av Sandra Hawerman och Nina Olsson såg spelarna mer bekväma ut.

Så efter dryga 13 minuter drabbades gästerna av en utvisning. Det tog bara 14 sekunder innan nätet rasslade. Det var Sandra Hawerman som roffade åt sig bollen, rundade målvakten och placerade in fyran. Lite senare i samma underläge var det dags för reprisen. Man ska aldrig, aldrig tillåta unga fröken Hawerman att komma i närheten av bollen när man spelar powerplay…

Förstakedjan med Sandra, tillsammans med Nina Olsson och Annie Dristig tok-dominerade vissa byten och i det tog bara någon minut innan Nina gjorde 6–1. Då var matchen för länge sedan avgjord och i paus var frågan bara om FBC skulle kunna hålla ångan uppe sista 20.

Det gick väl sådär, det var fortsatt ett grymt spelövertag, Elin Lundblad tryckte in en boll via målramen, men sedan tempot sjönk tempot avsevärt. Målen fortsatte att ticka in och det hela avslutades när Dristig gjorde 10–1 med knappa minuten kvar.

Matchens lirare var tre stycken tjejer som egentligen inte går att jämföra, men som tillsammans bildar en oerhört stark enhet. Hawerman gjorde tre mål, Olsson två och Dristig två. DOH-kedjan får stort utrymme i det här matchreferatet, men det innebär inte att de andra inte var bra. Det var treor och fyror rakt över i betygsprotokollet. Bäst på backsidan var Caroline Haagensen som resolut stoppade alla hisingstjejer som kom i närheten.

Annie Dristig dyker upp på Office efter matchen och berättar att hon är dubbelt lättad, dels över segern och dels för att hon insåg att det inte var någon videointervju hon var kallad till.
– Det var en jätterolig match att spela, vi har haft en grym försäsong och laddat ända sedan i maj.

Men det var lite trögt inledningsvis målmässigt.
– Vi gick in med inställningen att det skulle bli en tuff match. Vi spelade bra första tio och vi hade väldigt mycket boll, men vi spelade mest runt och hade inte jättemycket avslut. Sedan gick vi ner oss i tempo i slutet av första och släppte ett mål.

Vad sa ni då till varandra i pausen?
– Att inte falla i fällan att spela i motståndarnas tempo utan istället att själva dra upp som vi vet att vi kan.

Förstakedjan spelade oerhört bra, hur kändes det därute?
– Vi har jättekul tillsammans och hittar varandra väldigt bra. Det var förstås skönt att vi  gjorde så många mål direkt. 10–1 i seriepremiären det är verkligen skitkul!

I nästa omgång väntar Sportlife Kungälv på bortaplan.

Preliminär matchfakta (Strul med iBIS)
1–0 Annie Dristig (Sara Grafström)
1–1
2–1 (24.50) Sandra Hawerman (24.50)
3–1 (26.22) Nina Olsson (Emma Kovacs)
4–1 (33.59) efter 15 sekunder i boxplay, spel 4 mot 5
5–1 (35.24) Sandra Hawerman, spel 4 mot 5
6–1 (36.39) Nina Olsson (Annie Dristig).
7–1 (44.06) Elin Lundblad (EmiliaJohannesson)
8–1 (53.21) Nina Olsson.
9–1 (45.20) Emilia Johannesson (Emma Kovacs).
10–1 (59.03) Annie Dristig (Sofia Duvander)