Nordström och Hansén uttagna till SIBF:s talangläger

1102

Svenska Innebandyförbundet arrangerar under hösten fyra lägerdagar vardera för pojkar och flickor. Till lägret för pojkar i Växjö den 20 oktober är två grabbar från vårt HJ Elitlag FBC Lerum/Floda IBK uttagna – backen Anton Hansén och målvakten David Nordström.

Det är tre NIU-gymnasier i distriktet som enats om att ta ut åtta utespelare och en målvakt till lägret.
– David och Anton har valts ut på grund av deras fysiska förmågor, hur de fungerar som individer och i grupp samt deras specifika innebandyegenskaper. Inom dessa tre områden ligger de i topp och därför har valet fallit på dem, säger Mattias Flodén, NIU-lärare på Lerums Gymnasium.

På lägerdagen kommer David och Anton få en insyn i vilka riktlinjer och krav som ställs på en landslagsspelare på U19-nivå. De får en teoretisk genomgång om synen på spelsätt, uppförande och kravbild av U19-landslagets förbundskapten. De ska också genomföra två träningspass under ledning av förbundskaptenen.

Vi önskar David och Anton lycka till!