Suddenseger mot Lindås

1296

Det blev en riktig rysare när Lindås besökte Rydsbergshallen för allsvenskt derby. FBC tog ledningen tre gånger om innan gästerna kom tillbaka och vände i tredje perioden. Men med hemmapubliken i ryggen kom Lerum tillbaka. En poäng vid full tid blev två efter förlängning.

FBC fortsatte sin positiva trend. Spelarna ser väldigt trygga ut i försvarsspelet och även om Lindås i perioder hade mycket boll så var det inte ofta de hotade på allvar. Viktor Wedlin hann med att rädda en straff. Lagen gjorde var sitt mål före pausvilan.

I mittperioden var det FBC som kom till flest klara avslut. Det resulterade i en knapp men rättvis ledning inför tredje.

Så i sista perioden inledde Lerum räddhågset. Lindås totaldominerade och avsluten blev allt fler. Det såg ändå länge stabilt ut, men så i löpet av en minut smällde det till två gånger bakom Wedlin.

Men Lerumskillarna visade att de inte ville vara med om ännu en hedersam förlust och arbetade hårt. Pressen resulterade i en vunnen boll i sarghörnet. Den skickades sedermera snett inåt bakåt till Mattias Lundberg som inte gjorde något misstag.

I sudden var det måltjuven Pontus Persson som efter en dryg minut slog till ännu en gång. Hans mål gav oss första segern mot Lindås i tävlingssammanhang.