Bäckman: ”Det är skitkul att spela i Rydsberg”

380

Fredrik Bäckman är klar för sitt första derby mot tidigare klubben Lindås. Han har fått chansen i en intressant kedja med Pontus Persson och Tomáš Sladký som tillsammans har gjort 13 poäng på tre matcher.

Fredrik kom från danska Brønderslev inför säsongen och verkar stortrivas i laget. Han säger att det inte tog många dagar innan han kände sig som en i gänget. Och han bidrar själv med en del tokigheter. För på frågan om vem som är galnast i laget blev svaret efter en liten betänketid så här:
– Jag skulle vilja säga mig själv, kan jag det? Jag brukar kunna hitta på lite random saker. Bara det inte är olagligt, hehe.

Är du nöjd med hur det gått så här långt?
– Första matchen var ju skit. Men senaste två matcherna mot Åstorp och Örebro har vi spelat riktigt bra innebandy. Sedan var det ju otur att vi släppte in ett mål i slutsekunderna. Personligen är jag nöjd. Jag räknade med att det skulle ta tid att komma in i det allsvenska spelet, men det flyter på bra.

Du har själv varit en sväng i Lindås, hur mycket känner du till om dem?
– Ja, direkt efter studenten blev jag kontaktad av min tidigare tränare från Borås IBF ville ha dit mig. Då kände jag ”åh Allsvenskan, det är klart jag ska dit”. Men jag tänkte inte riktigt till, det är ett stort steg att gå direkt från division 2 till allsvenskan. Så jag satt bara på bänken och tänkte ”det här orkar jag inte med”. Jag har ju tränat med några av deras spelare, men har inte alls följt dem sedan jag lämnade klubben.

Hur tror du att matchen kommer att bli?
– Jag tror det blir en tät och fysisk match, det kommer bli hett i Ryddan.
När jag har spelat i JAS har jag bara fått dåliga minnen härifrån. Tror vi förlorat varje gång. Men nu när man har det som hemmaplan så tycker jag det är gött. Det är synd att det inte är så mycket plats för publiken, men å andra sidan blir det ju ett bra tryck. Det är skitkul att spela här inne!

Hur slutar matchen och vem avgör?
– Vi vinner med 6–3.

Vem avgör då? Säger du dig själv igen?
– Nah, jag säger Pontus Persson. Han är pålitlig, han står borta vid högerstolpen och petar in bollen.

Matchstart 16.00 i Rydsbergshallen. Kom i tid till det heta derbyt! Dörrarna öppnar 15.00.