Stabil avslutning när damerna tog andra raka segern

336
Emma Kovacs ordnade ett mål och ett assist tack vare starkt närkampsspel. (Arkivbild)

Damerna vann ett målfattigt möte med Sportlife Kungälv. Fortfarande efter halva matchen hade bara ett mål gjorts – och FBC Lerum var i underläge. Men tack vare en rejäl arbetsinsats vände man på steken och vann till slut med 3–1.

Det såg alltså inte så bra ut från början. Tjejerna såg inte ut att vara vän med varken klubba eller boll, de klev inte in ordentligt i närkamperna och de tog ett antal svåra och långsamma beslut. Kungälv satte en hög press som FBC hade svårt att ta sig ut.

Elin Lundblad, Emma Kovacs och Sara Grafström, skapade många chanser med ett flertal ramträffar. Men i det stora hela gick alldeles för många avslut utanför eller i täck.

Det gick som det ofta går när man inte går in rejält i närkamperna, man börjar istället slå med klubban och med kvarten spelad drabbades FBC av en utvisning. Lerum spelade med en stabil box och tvingar Kungälv till skott från långt håll, precis som vi vill ha det.

I andra perioden fortsatte problemen med många studsande bollar, men FBC började ändå skapa allt fler avslut och farliga chanser. Laget pressade högre och högre och gick in mer rejält i närkamperna. Detta resulterade i frustration hos Kungälv och Lerum fick spela med en spelare mer på planen två gånger i följd. Trots en hel del chanser blev det inga mål utan istället var det hemmalaget som tog ledningen på en kontring då Lerumstjejerna hamnade lite fel i tajmingen vid en spelvändning.

FBC vek dock inte ner sig på grund av detta utan fortsatte sitt hårda jobb. En av de hetaste spelarna för dagen, Emma Kovacs, vann en hård närkamp vid mittplan, trampade in och drog iväg ett stenhårt dragskott från halva plan rätt upp i krysset.

Efter kvitteringen fick Lerum bättre flyt i bollbehandlingen. Så med fyra minuter kvar av perioden vann Kovacs återigen en närkamp. Hon fick fram bollen till Nina Olsson som bjöd på en fantastisk soloprestation. Kungälvsförsvaret hängde inte alls med och bollen sitter i bortre krysset.

Under de sista 20 minuterna gjorde FBC de mesta rätt och Kungälv fick sällan låna bollen. Sandra Hawerman gjorde 3–1 köksvägen och sedan kunde Lerum trumma på med resultatet i ryggen.

– Vi kommer inte på långa vägar upp till vår högsta nivå, men ändå vinner vi en tajt och tuff match. Det tyder på att laget höjt sin lägstanivå och aldrig viker ner sig vid underläge, säger tränare Jenny Albin.

På lördag är det dags för nästa match. Då gäller det att tjejerna är på tårna från start då vi tar emot formstarka Lindås Waves i Rydsbergshallen kl 17.30.