Inför Fagerhult/Habo: ”Det är svårt att göra mål på oss”

746
Pontus Persson är bäste FBC:are i poängligan på åttonde plats med sina sex mål och tre ass.

Pontus Persson slog in avgörande målet i förlängningen mot Lindås i söndags. Redan i morgon torsdag är det dags för match igen. Det är kul med derbyomgång mitt i veckan, men trist när udda antal Göteborgslag resulterar i en resa till Habo. Pontus, som alltid ser livet från den ljusa sidan, ser många positiva tecken inför matchen.

– Det kändes ruggigt bra att vinna i sudden death. Vi vann ju inga derbyn förra året och det var härligt att ta revansch. Respekten försvann för derbyna och Lindåsspöket.
Jag tycker att vi vann på poäng första och – inte minst med tre utvisningar och en straff emot oss i första. Det är svårt att göra mål mot oss.

Förra säsongen var det jämna men otäcka matcher mot Fagerhult…
Ja, vi torskade ju hemma då vi släppte in 3 snabba mål i slutet, hemsk upplevelse.
Borta vann vi med 6–5 efter att vi haft ledningen stort, släppt upp dem och sen lyckats vinna med uddamålet. Träningsmatchen nu på försäsongen blev det 5–5 och vi har mersmak efter den matchen.

Vardagsmatch borta kl 19.30 16 mil bort från Lerum – hur lägger ni upp det?
– Det var längesen vi hade det och vi åker redan vid tretiden från Göteborg.

Hur är hallen i Habo?
Det är parkett med härliga studsar…. En skokartong som Rydsberg nästan. Vi kommer att få ladda upp själva, vi kan inte förvänta oss någon hjälp av atmosfären. Det ska bli kul att spela igen, nu när vi känner oss på gång.

Hur är läget i laget?
Alla är hela och nu gäller det att vända bortastatistiken, det kommer nu dessutom klart svårare bortamatcher än de vi har haft. Vi måste lära oss spela borta inför en tyst publik, jämfört med den energi vi automatiskt får hemma. Vi måste hitta andra energikällor.

Text: Mats Lomander. Foto: Mikael Karlholm.