Hawerman: ”Vi måste upp och pressa Kärra från start”

600

Damlaget svarade i den senaste omgången i division 2 för en riktigt stark prestation mot det gamla spöket Lindås. Trots underläge med 0–4 efter den första perioden kunde FBC vända vinna med 5-4. Det visar prov på en stark moral och en god laganda. Söndagens motståndare Kärra har inlett seriespelet småpiggt, med en vinst mot Guldheden och en suddenförlust mot Burås.

En av FBC:s superstars Sandra Hawerman tycker det är skönt att ha startat med tre raka segrar, men är ändå inte helt nöjd.
– Vi kan bättre. Vi måste vara med från start och i 60 hela minuter, vi kan inte vänta till andra perioden. Men vi har i de första matcherna alltid hittat vårt spel till slut och haft en enorm vilja som hjälpt oss till seger.

Berätta lite om om hur det är att spela i den poängfarliga DOH-kedjan tillsammans med Annie Dristig och Nina Olsson?
– Det är jättekul! Ännu roligare nu när vi verkligen börjar hitta varandra. Vi har lite olika spelstilar, men alla tre gillar mycket fart och att snurra runt motståndarnas mål. Det tror jag är en stor anledning.

Damlaget har en ny tränarstab i år. Berätta lite om vad Jenny, Josefin och Sudden har lärt er spelare så här långt.
– Oj, de har lärt oss massor. Allt från att äta rätt till att skjuta riktiga slagskott. De kompletterar varandra väldigt bra och är mycket omtyckta.

Nu gäller det Kärra IBK, vad vet du om dem som lag?
– Om jag minns rätt är Kärra ett lag som springer och rör sig mycket. De är snabba hela högen. Men jag tror vi kan hitta luckor i deras försvar som vi kan utnyttja och ösa in mål. Vi måste upp och pressa från start den här gången också, inte bli för passiva som sist när vi mötte dem. Hög press ger dem stress och vi vinner boll.

Sandra, sista frågan, hur slutar matchen och hur många poäng gör du?
– Ett mål, en assist och tre poäng till oss, vinst med 8–1.

Matchen mot Kärra spelas i Lillekärrshallen och börjar 19.30 på söndag kväll.


Text: Lelle Isaksson. Foto: Mikael Karlholm.