Albin: ”It ain’t over until the fat lady sings – vi tror alltid på seger”

605

Med lite distans till damernas sanslösa vändning mot Lindås i lördags ger vi tränare Jenny Albin chansen att berätta om hur hon upplevde lagets tredje raka trepoängare.

Vad för tankar gick genom huvudet efter första? Och vad sa du till tjejerna i pausen?
– Det är klart att det aldrig är kul att ha fyra måls uppförsbacke i periodpaus samtidigt som fyra mål verkligen inte är någonting i innebandy. Det var också något som jag tydligt förmedlade i pausen. Hade underläget berott på att vi haft en dålig inställning på planen hade dom fått höra det, men så var det verkligen inte.

Hur reagerade tjejerna på motgången och hur väl lyckades de tackla den?
– Vi har under hela försäsongen jobbat hårt med tjejerna både fysiskt och mentalt om hur viktigt det är att aldrig vika ner sig, slappna av eller hänga med huvudet. Utan istället att jobba stenhårt och offra oss för varandra i 60 minuter. Framgång föds i medgång men framförallt när man fortsätter jobba hårt under motgång. It ain’t over until the fat lady sings, vi tror alltid på seger!

Hur förklarar du vändningen?
– Vi har en bra mix i truppen med några spelare som varit i samma situation mängder med gånger. En av dessa heter Nina Olsson och hon kliver också fram idag och trycker in vårt första målet, som blev starten på en stark vändning. Vi har övat in ett nytt powerplay som vi är oerhört trygga med. Vi jobbade lite extra på att sätta hård press på vissa spelare i Lindås som vi vet av tidigare erfarenheter tar lite tokiga beslut när de sätts under press. Detta gick helt enligt plan. Lindås åker på en utvisning och där smäller Nina Olsson in reducering nummer två.

Spelet i numerärt överläge var prickfritt, mål vid bägge tillfällena. Sånt måste väl en coach vara speciellt nöjd med?
– Vi har, mycket tack vare ett damlag i SSL, hittat en uppställning som passar oss väldigt bra. Alla vet sina roller och känner sig trygga – och vi utgör vi ett hot från alla positioner.

Vad betyder vändningen och segern för laget?
Vi får ännu ett kvitto på att lagets lägstanivå tagit många steg i rätt riktning och rent mentalt är detta en större seger än vad många förstår.


Nästa match för damerna i division 2 spelas mot Kärra IBK nu på söndag 25/10, kl 19.30 i Lillekärrshallen.