Sofia Duvander vill ha revansch på Burås

454

Herrarna är spellediga i helgen, damerna är däremot i farten för sjätte veckan i rad. Denna gång gäller det Burås på bortaplan och senast lagen möttes i sista omgången av förra säsongen vann Burås med 8–7. Backen Sofia Duvander, som är en av de mer rutinerade i laget är nöjd med säsongen så här långt.

– Säsongen kunde inte startat bättre, fem matcher spelade och fem vinster. Men vi har ännu inte nått vår högsta nivå i spelet, så vi har mycket mer att ge i kommande matcher.

Du jobbar lite i det dolda men är en av de svåraste försvararna att komma förbi. Förklara hur du tänker på plan.
– Jag försöker att hålla lugnet och fokus i alla situationer och när jag får chansen gå in riktigt hårt i närkamperna. Jag vill vara en riktigt bra försvarare och samtidigt vill jag vara en offensiv back som är med och hotar.

Berätta vem Sofia Duvander är bredvid plan?
– Då är jag för det mesta på jobbet. Jobbar som sjuksköterska i Göteborgs kommun och trivs väldigt bra med det. Resten av tiden försöker jag umgås med vänner och familj. Mellan träningar och matcher försöker jag bidra med min rutin och komma med tips och idéer till yngre spelare. Jag försöker vara en bra förebild som har en bra inställning till allt vi gör.

Du gillar att skjuta, hur ser du på ditt målskytte?
– Tyvärr tycker jag inte att jag fått utdelning som jag velat i inledningen av säsongen. Det blev dock två mål i senaste omgången, så jag hoppas och tror att i och med det så lossnade det för mig.

Vad ser du som dina styrkor?
– Mitt skott, fokus och bollsäkerhet.

Vad vill du bli bättre på?
– Att hota mer när vi är i anfall och göra fler mål.

Hur ska ni kunna bibehålla formen och den positiva trenden?
– Fortsätter vi att håll hög fokus på träningar och matcher och en bra laganda finns det inget som kan stoppa oss.

Hur motiverar ni er inför en söndagskvällsmatch i en hall som Svingeln mot Burås?
– De som spelade mot Burås sista matchen förra säsongen är nog mer än taggade på att ge Burås en rejäl revansch. Då spelar det ingen roll om matchen ligger på en söndagskväll och i vilken hall den spelas.

Vad tippar du för resultat?
– 6-2 till Lerum.

Text: Mats Lomander. Foto: Mikael Karlholm.


Matchen mot Burås spelas alltså i Svingeln söndag 8 november, klockan 17.30.