Seger för damerna mot svårslaget Burås

1158
Emma Lundblad, bäst i laget mot Burås. Foto: Idrottsfoto.com.

I söndags var det dags för match i klassiska Svingeln mot ett Burås som fått ihop hela sitt gäng och startade på tre femmor. FBC Lerum inledde likadant och för första gången i år kom laget upp i en bra nivå på tre formationer från start.

Burås inledde starkt och det var ingen tvekan om att de ville tvåla dit FBC Lerum precis som förra säsongen. De gjorde också ledningsmålet nio minuter in i första perioden, efter slarv i egen zon. Men strax innan periodpaus kom Emma Lundblad, bäst i FBC Lerum, ensam med målvakten och placerade säkert in kvitteringsmålet.

Andraperioden liknade den första till stor del och Burås tilläts återigen att ta ledningen. Som tur var hittade förstafemman äntligen flytet och kvitterade kort därefter genom Nina Olsson. Flytet fortsatte även i deras nästa byte då en Buråsfot styrde in 2–3 efter en fin vändning.

Spelet i övrigt stämde inte helt, men vad som var mycket positivt var femman med Emma Lundblad, Paulina Arvidsson, Helena Lindblad, Lisa Mazetti och Emilia Johannesson som spelade väldigt enkelt och stabilt.

Inför sista gjorde FBC Lerum en del förändringar och gick ner på två formationer för att stänga matchen. Tjejerna inledde med att spela boxplay efter att Sofia Duvander viftat lite för högt med klubban. Burås kom till flera farliga avslut då deras bästa spelare Karin Didriksson ständigt lurade på bortre, men boxen gjorde sitt jobb och höll igen.

Med fem minuter kvar tog Burås en timeout, något som blev avgörande för matchen. I FBC uppmanas tjejerna att gå in och spela enkelt, undvika onödiga avslut och spela av matchen. Och som de gör det… I bytet efter timeouten håller man enkelt i bollen och till slut får Elin Lundblad en passning av Annie Dristig och hänger snyggt in 2–4 med perfekt tajming. I det nästföljande bytet gör man ytterligare ett snyggt mål då Emma Kovacs trycker bort sin försvarare och sätter spiken i kistan. De återstående minuterna kontrollerar FBC Lerum spelet och sjätte raka segern är ett faktum.

– Det blev tre förtjänta poäng mot ett Burås som visar att rutin är svårslaget, säger assisterande tränaren Josefin Jakobsson, som nu ser fram emot en helg utan seriematch.