En tuff match mot Jönköping väntar för herrarna

460

Herrlaget står inför en svår utmaning i och med bortamatchen mot Jönköping på lördag, men tongångarna i laget är positiva. En som knyter näven och har en god feeling inför matchen är spelgeniet Anton Olofsson. Att Anton är en framåt kille som inte räds mycket vet säkert de flesta och detta var något som syntes redan i hans första seniorinnebandymatch.

Som 15-årig rookie kallades Anton till match med de garvade veteranerna i klubbens tredjelag, det så kallade D-laget i dåvarande division 5. Anton visade direkt var skåpet skulle stå, gjorde två mål mer eller mindre på egen hand och fick sedan lov att slå en straff, vilken han dunkade upp rätt i krysset.

Anton, vi måste prata lite om ”bortaspöket”. Hur kommer det sig att herrarna haft så svårt för att vinna på bortaplan i inledningen av serien?
– Jag anser att vi borde haft ett par poäng om man ser till hur matcherna varit, lite stolpe ut helt enkelt. Förra året var det ju tvärt om, att vi vann borta och förlorade hemma till en början.

Herrlaget ser ruskigt spännande ut på pappret i år med en härlig blandning av spelartyper. Tror du att ni kommer att ta er till kval i år?
– Möjligheten finns absolut, men då måste vi som sagt börja vinna på bortaplan och höja vår lägstanivå, men säsongen är lång och möjligheten finns där, absolut.

Eftersom jag känner dig väl, Anton, så vågar jag pressa dig med en lite tuffare fråga. I mina ögon har du en grym vinnarskalle och en gudabenådad teknik. Hur kommer det sig att det ”bara” har blivit ett mål och tre assist från dig hittills? Har du fått en annan roll i laget i år?
– Svårt att svara på, var ju mycket skador och skavanker förra året som förstörde delar av förra säsongen och som påverkat en del även i år. Sen har jag väl inte riktigt kommit upp i samma nivå som innan skadan och har inte haft samma roll som innan jag var skadad heller. Den största anledningen är väl att man har lite stukat självförtroende tror jag och att vi spelar på ett lite annorlunda sätt nu för tiden.

Jönköping väntar till helgen, en tuff motståndare. Hur tror du matchen mot dem kommer att sluta och varför?
– Bra fråga, Jönköping är ett väldigt bra lag, men absolut inte oslagbara. Kommer nog handla om hårt jobb och effektivitet framåts, å åker vi hem med en 5–3-seger.

Och hur går det för Anton på lördag i matchen?
– Jag har en väldigt positiv känsla faktiskt, inte haft en sådan här bra känsla på hela säsongen för egen del, så hoppas den är rätt.

Text: Lelle Isaksson. Foto: Mikael Karlholm.


  Inför matchen på Jönköpings hemsida.