Jenny Albin: ”Äntligen kan vi spela med tre femmor”

849

Tränare Jenny Albin ställs nu inför sitt första Lerumsderby. Förra veckan var det spelledigt och nu är det ett extra laddat FBC som är redo att ta emot Floda. Vi undrar förstås hur Jenny känner inför derby-debuten.

– Det finns inget bättre än att spela derby så det känns minst sagt kanon. Tjejerna har varit oerhört fokuserade och laddade under veckorna som varit, så de är väl förberedda inför sin uppgift i dag. Alla matcher är precis lika viktiga, spelar ingen roll vilket motstånd man står inför, utan rutinerna och förberedelser ska vara exakt de samma.

Hur har viloveckan varit?
– Nu när vårt nya spelsystem inför denna säsongen börjat sätta sig mer och mer, har fokus legat på att träna rolig men jobbig fys. Förra helgen tränade tjejerna ett eget individuellt pass enligt det speciella upplägg vi har inför den intensiva period vi står inför nu fram till jul. I veckan har vi även slipat på lite taktiska detaljer och vi har spelat ihop våra femmor ordentligt.

Ni har ju haft en del skadeproblem, men nu ser det väl betydligt bättre ut?
– Ja, nu har vi äntligen kunnat spela ihop tre fulla femmor under ett par veckors tid. Alla börjar förstå sina roller vilket gör att varje individ och femma kan fokusera på sina styrkor och jobba på det som behöver förbättras.

– Det känns tryggt att vi har både ett starkt kollektiv och samtidigt ett antal matchvinnare som kan kliva in och avgöra om situationen inte blir som man tänkt sig. Vi tränare har många alternativ om någon eller några råkar falla ur ramen.

Berätta lite om hur du arbetar som ledare och coach.
I mitt ledarskap gillar jag att ha bra framhållning och strävar efter se hur varje individ agerar i olika situationer och mot olika typer utav motstånd. Så att man på sikt kan få ut så mycket som möjligt utav varje individ och höja lägstanivån på hela laget.

– Kommunikation och lära känna varandra är något om jag värdesätter högt, så försöker prata med tjejerna så mycket jag hinner för att vi ska lära känna varandra väl och för att dom ska veta hur vi ledare tänker och varför vi agerar som vi gör.

–Jag vill förmedla hur viktigt det är att förbereda sig, ha god  framförhållning, och att  kommunikation och stenhårt  jobb skapar en trygghet för varje individ och för gruppen.

Vilken detalj i spelet tror du kommer att bli viktigast för att vinna den här matchen?
– Att våga tro på sig själv och laget till 150 % i alla situationer. Även denna gång tror jag det kollektivet som avgör till slut

Vem blir matchvinnare i dag?
– Jag tror att systrarna Lundblad kommer bjuda upp till dans och en en gång vara inblandade när FBC sätter spiken i kistan.