Elin Lundblad: ”Kanske är lite mer nerver mot Floda”

956
Elin Lundblad blev välförtjänt utvald till matchenslirare när Lerum vann mot Floda

I morgon lördag är det dags för det intressanta lokalderbyt och toppmötet med Floda IBK i damernas division 2. Elin Lundblad är en av många spelare i vårt damlag som är födda i Lerum.

Du är uppvuxen i kommunen och har spelat i FBC sedan barnsben. Vad betyder ett derby mot Floda för dig?
– Jag är uppvuxen i Lerum men har även starka band till Floda, där jag var mycket som barn hos min mormor och morfar. Självklart vill man vinna ett derby, men för mig är alla matcher viktiga, så jag skulle säga att jag laddar som vanligt. Kanske är det lite mer nerver mot Floda eftersom det alltid är mycket folk på dessa matcher.

Har det varit skönt med en vecka utan match?
– Hade jag varit fullt frisk så hade jag gärna spelat ofta. Men tyvärr så har jag fortfarande väldigt ont i mina vader, så det har varit skönt med lite vila nu. Det funkar att spela men jag är inte som förr och måste kliva av när smärtan blir för stor. I nuläget är det rehab som gäller för mig och jag Hoppas att jag snart är tillbaka fullt ut.

I en del matcher har resultatet blivit onödigt jämnt. Många snackar om att det lossnar snart, är det dags nu?
– Jag tycker att vi har spelet i alla matcher, det gäller bara att vi sätter våra målchanser och att vi spelar enkelt hela tiden. Vi måste vara taggade från start och alla måste göra sitt jobb i 60 minuter.

Det är ju samtidigt en toppmatch i serien. Vad tror du om Flodas chanser att nå kval?
– Jag tror absolut att Floda är med och slåss om en kvalplats tillsammans med Lerum och Lindome. Jag hoppas och tror att vi är det lag som går hela vägen.


Matchen börjar lördag 21/11, klockan 18.00 i Rydsbergshallen.
Direkt efteråt blir det dessutom en intressant ”Eftermatch” mellan vårt herrlag i division 3 och Partille IBS Dream Team.