Tennissiffror mot Floda i derbyt

767

Det blev ett speciellt derby. Rydsberg var nästan fullsatt Rydsberg och många åskådare var säkert nyfikna på om FBC Lerums satsning fått någon effekt. Hemmalaget visade redan från start att man verkligen ville vinna matchen. Med stort tålamod och hårt jobb över hela banan styrde FBC matchen från start till mål.

Och redan i andra bytet slog snipern Nina Olsson till och gav Lerum ledningen och det psykologiska övertaget. En utvisning för hands gav Floda ett powerplay där de skapade ett visst tryck. Men samtliga i FBC spelade stabilt och tog kloka beslut, och detta gällde för hela matchen.

Det blev en ganska lugn match som tyvärr innehöll för många avblåsningar istället för att domarna lät det fysiska spelet löpa. Hemmalagets press och understöd spel var riktigt bra och de vann i stort sett alla lösa bollar. Flodas chanser kom ofta på kontringar, där de tvingade ta avslut långt från mål eller från snäva vinklar. Lerums målvakt Carin ”Cakan” Ernby var stabil i målet och kunde hålla nollan.

Det var stort skillnad på lagens agerande och FBC var oerhört starka i närkampsspelet. Man gjorde dessutom mål i rätt lägen av matchen och det gav laget extra energi. Pricken över i:et var avslutningsmålet av backklippan Sara Grafström i powerplay med sju sekunder kvar av matchen, som fastställde slutresultatet 6–0.

Grafström gjorde även det andra målet och var förstås glad och nöjd efter matchen.
– Det känns helt underbart! När det blir 6–0 finns det liksom inget snack om saken, vi var helt klart det bästa laget denna matchen.

Du gjorde själv två mål, ni höll nollan och dominerade. Känns det som att toppformen är här, eller finns det mer att ge just nu? 
– Formen är helt klart bra men det finns alltid saker att utveckla. Stundtals gör vi det svårt för oss. Ett utvecklingsområde är att alltid spela ett enkelt och rakt spel.

Nu blir det seriefinal mot Lindome nästa vecka, kan ni leverera en lika bra prestation mot dem?
– Det tror jag. Det gäller att spela det enkla och raka spelet. Vi har ett grymt självförtroende och en bra känsla i laget. Med vår starka mentalitet verkar vi klara av allt, även Lindome. Men det blir en riktigt tuff match, så jag hoppas att alla som i Rydsbergshallen i dag kommer tillbaka till på lördag och stöttar oss till ännu en seger.

MATCHFAKTA