Seriefinal mot Lindome för damerna

302
Carin Ernby, har tidigare spelat i bland annat Guldhedens IK, IBK Göteborg, Sportlife Kungälv IBK och IBF Älvstranden.

Rutinerade målvakten Carin ”Cakan” Ernby spikade igen kassen mot Floda förra helgen. Hon sammanfattar derbymatchen och ger sin syn på seriefinalen mot Lindome som spelas lördag klockan 15.00 i Rydsbergshallen.

Cakan säger förstås att just nollan inte är så viktig utan det som gäller är att hålla nere siffrorna tillräckligt så att laget vinner matcherna. Och tittar man i statistiken så ser hon verkligen ut att ha lyckats med det – hon har släppt in endast 1,6 mål per match, så här långt.

Håller nollan är ju inget man gör varje match. Hur lyckades ni med den bedriften?
– Hela laget följde spelplanen till punkt och pricka och Floda kom sällan till några farliga lägen. De fick ta avslut långt utifrån där jag såg skotten, samt ta avslut från snäva vinklar där jag kunde täcka av. De farligaste lägena de hade var i powerplay där det var lite svettigt, men vi lyckades reda ut dem med.

Nu väntar Lindome, vad vet du om dem?
– Lindome har trummat på bra i inledningen. De är unga och snabba men det är vi också. Ja, förutom ett par av oss då men vi bidrar på andra sätt. De har gått obesegrade hittills men tyvärr tar det nu bom stop för dem.

Vad tror du det kommer bli för en typ av match?
– Det kommer bli en fartfylld match med högt tempo och tuffa dueller där det kommer bjudas på läckert spel med många snygga avslut – och räddningar.

Hur många mål tror du krävs för seger?
– Ett mål till oss räcker, hehe. Nä, jag skojar bara. Jag tror det kommer bli en fartfylld och målrik match, en offensiv historia helt enkelt. Vi behöver nog göra fem mål för att vinna, men vi kommer inte nöja oss med det utan gör två snabba till.

Du har spelat med flera lag på olika nivåer. Hur vill du beskriva Lerums damlag à la hösten 2015?.
– FBC Lerum är en fantastisk förening med en organisation bestående av många eldsjälar. Detta märks även i damlaget där vi har en grym stab i tränare, materialare, sjukvårdare och ett gäng fantastiska tjejer som varje vecka levererar träning efter träning.
Vi är ett ungt hungrigt lag mixat med några äldre rutinerade spelare och jag tror vi har alla förutsättningar för att lyckas redan i år. Samtidigt är det oerhört viktigt att ha en kontinuitet i truppen för att fortsätta utvecklas, finslipa och resa tillsammans.