Förlust mot Lindome för damerna igen

1140
Seriefinalen spelades i högt tempo och det var massor av täta närkamper över hela planen.

I dag spelade våra damer returmötet mot toppkollegan i division II. Det blev en riktigt tuff drabbning i Almåshallen som var mycket sevärd med högt tempo, och massor av hårda närkamper. Strax innan andra pausen reducerade FBC till 1–2, men i den sista perioden handlade tyvärr det mesta om hemmalaget.

Denna kväll var det full fart från början från bägge lagen. Lindome gjorde det viktiga ledningsmålet i matchens tredje minut och med detta i ryggen tog hemmalaget ett visst tag i matchen och skapade flest målchanser i den första perioden.

Efter pausen kom Lerum ut och pressade Lindomebackarna riktigt hårt. På så sätt arbetades flera målchanser fram och ett par gånger studsade bollen på mållinjen. När man började tro att det ett FBC-mål var på gång så gjorde utökade i stället Lindome med bara tre och en halv minut kvar av andra perioden. Men Lerum malde på och Sandra Hawerman vann boll nere i sarghörnet, hittade Nina Olsson som snyggt hittade Annie Dristig som inte gjorde något misstag. Ett viktigt mål inför tredje perioden.

Lindome inledde tredje i numerärt överläge och med tio sekunder kvar av utvisningen gjorde de det psykologiskt viktiga 3–1-målet. Knappt en minut senare var det dags igen och nu var det böjda huvuden i FBC.

Sandra Hawerman reducerade när hon iskallt förvaltade ett friläge, men när Lindome ännu en gång utökade var matchen avgjord. Mölndalslaget gjorde sedan ytterligare ett par mål på ett uppgivet Lerum.

Nu är det plötsligt sex poäng upp till serieledarna, men nu gäller det för tjejerna att snabbt glömma denna match. Redan på lördag är det dags för en ny tuff drabbning på bortaplan. Då är det bortamatch mot Surte, som skuggar FBC i kampen om en kvalplats.

MATCHFAKTA