Fotografering i dag – de åtta sista lagen

1173

Nu är det dags att ta lagbilder för de lag som inte kunde vid de tidigare tillfällena. Onsdag 9 december kommer Idrottsfoto till Aulan på Torpskolan för att ta lagbilder, men också individuella bilder. Alla spelarna fotograferas för att vi ska kunna lägga upp bilder på hemsidan. De som vill beställa bilder för påseende och eventuellt köp tar med sig beställningsblanketten vid fotograferingstillfället. Här finns information till ledare, spelare och föräldrar.


OBS! Är du med i ett lag som fotograferades tidigare, men då missade fotograferingen så finns möjlighet att ta en individuell bild den 9 december. Då tar du på dig matchkläderna och kommer till Torpskolan mellan klockan 17.00 och 20.00. Glöm inte att fylla i och ta med beställningsblanketten.


Fototiderna hittar du längst ner på denna sidan. Klockslagen är tiden då fotograferingen startar, era ledare bestämmer samlingstid.

Här kommer en massa information. Det kan verka mycket, men Idrottsfoto visar precis hur det går till på plats. Se nedanstående text som mat för de vetgiriga.

Fotograferingen går till så här:
1. Lagbild.
Vi börjar med att ta en lagbild. Här ska strumporna vara uppdragna till strax under knät. Tröjorna ska vara utanför byxorna. På lagbilden har vi inte klubborna med. Målvakterna har däremot med sig sina hjälmar.
2. Individuella bilder
Vi fortsätter till nästa station för att ta helkroppsbilder med klubba (eller hjälm för målvakterna). Ledarna fotograferas först (porträttbild). Det finns ett antal poser som man kan ställa upp i.

Info till ledare:
Innan fotograferingen
* Lägg in fototiden i lagets kalender. Se till att samlas i god tid innan fototiden så att alla kommer med på bilden.
* Distribuera beställningsblanketten och informationsbrevet om fotograferingen som ni redan fått ut till föräldrarna. Du kan skriva ut pdf-blanketten själv – eller hämta tryckta blanketter i Basement från och med tisdag 1/12.
* Ta med oskrynkliga röda matchställ till fotograferingen (om inte spelarna har dräkterna själva).
* Har ni inte de nya matchställen, men vill låna det till fotograferingen så måste ni själva lösa det med ett lag som har nya dräkterna.
* Glöm inte kaptensbindeln (om ni har en fast kapten)
* Klädsel ledare: Ledarpiké med stadium-logga. Gärna enhetliga byxor, till exempel mörka jeans. Pikétröjor finns att hämta ut på Office (öppettider) . Enstaka tröjor finns att låna vid fotograferingstillfället

Vid fototillfället
* Samla in blanketterna från spelare/föräldrar innan fotograferingen och lämna dessa till fotograferna.
* En av ledarna hjälper lagfotografen att skriva namnen på alla spelare på lagbilden.
* En annan av ledarna hjälper individuella fotografen att skriva bildnummer på beställningslapparna (så att vi vet vilken spelare det är på bilden).
* När alla i er grupp är klara vill vi att ni lämnar aulan så att det blir lugn och ro för kommande grupper.


Info till föräldrar:
* Alla spelare fotograferas både på lagbild och individuellt (det är för vi ska kunna lägga in bilder på lagets hemsida).
* Ingen behöver köpa någonting – och ni behöver inte göra någonting om ni inte vill beställa. Inga bilder skickas ut om ni inte beställer.
* Men om ni är intresserade av att köpa bilder så fyller ni i beställningsformuläret och lämnar detta till ledarna. Glöm inte att kryssa i önskade alternativ. Då får ni sedan de önskade bilderna för påseende.
* Om ni sedan inte vill köpa bilderna står ni själva för returporto.
* Priserna hittar ni på beställningsblanketten.
* Inga föräldrar i hallen under fotograferingen.
* Se även under spelare nedan.


Info till spelare:
* Ta med klubba/mv-utrustning, inomhusskor och långa vita strumpor (gärna Asics).
* Ta med oskrynkliga röda matchställ (om ni har egna matchställ i laget)
* Om du i förväg vill bestämma vilken pose du vill använda (hur du ställer upp för fotot) kan du titta här på >Bra poser och >Dåliga poser
* Kom i tid till samlingen.
* Ingen lek i hallen.


Fototider
Datum: Onsdag 9/12
Plats: Aulan i Torpskolan

17.00 P03
17.20 P06 Panthers
18.00 F06
18.20 F07
18.50 P04 Lions
19.20 P05 Tigers
– – –
20.00 P02 Tigers
20.30 HJ Bredd