Ryggraderna mot jumbomöten

468

Det finns två spelare i våra representationslag som mycket sällan gör en dålig match och inte heller gör så mycket väsen av sig. De är samtidigt en otroligt viktig ryggrad i vårt dam- och herrlag och bägge två står inför viktiga bortamöten i helgen där det inte är annat än tre poäng som gäller.

Annie Dristig och Mattias Lundberg har gett sin syn på helgens möte mot Backadalen respektive Åstorp/Kvidinge. Båda framhåller att de låter sitt spela tala mer än att skrika och gorma.

Annie – det är en måstematch mot Backadalen som inte tagit någon poäng än. Hon tänker du? Mot Surte borta spelade vi på alldeles för låg nivå och hade en dålig effektivitet i våra avslut, vi var passiva. Nu känns det som att vi genomlidit en formsvacka och vi är taggade att vända detta.

Finns det någon risk för underskattning? Nej det tycker jag inte. Vi är revanchsugna efter de senaste förlusterna och är extra taggade.

Du är ju kapten, hur motiverar du dina medspelare? Jag försöker motivera genom att prestera själv och vara ett gott föredöme på plan.

Mattias – hur tänker du inför helgens match mot jumbon Åstorp/Kvidinge som ni vann med 10-2 med hemma?

Det är definitivt inga lätta poäng borta mot Å/K! Det är en hall tightare och muggigare än Rydsberg vilket innebär att det inte kommer att bli något skönspel.

Vad är viktigast imorgon? Det är rätt inställning som gäller. Vi måste våga och kampmomentet är viktigt i varje duell. Vi är ju skickligare individuellt men inställningen är som sagt A och O.

Hur motiverar du dina medspelare? Eftersom jag aldrig varit den som gormat vill jag visa vägen och leda genom att vara. 

Hur är läget i truppen? Den är klart bra, vi har haft bra träningar och har en bra trend att luta oss mot på bortaplan så nu är det dags för en fullpoängare. Pontus vilar denna match också tyvärr.