Äntligen bortaseger!

394

FBC Lerum begav sig ner till Skåne för att spela årets sista match i Allsvenskan Södra. Tre poäng var nästan ett måste och visst skulle FBC bärga segern. Åstorp/Kvidinge var tvungna att gå för seger för att inte vara avhängda i serien.
Matchen var bara 1,54 gammal när Lerum tar ledningen genom Simon Bjerthin. Det var en period som kom att präglas av mål och målchanser. Glädjande så var det Lerum som ledde i periodpausen med 5 – 3. En stabil Viktor Wedlin i mål och målskyttarna Westman, Pajnert, Lundberg och Bjerthin igen stärkte laget. Ännu ett lycket PP och likaså lyckade bra med skott från backposition gladde den lilla Lerumsklack som var på plats i hallen.
I andra perioden kommer ett taggat Åstorp ut till match och försöker överlista en tät Wedlin i kassen. Viktor håller tätt perioden igenom och får även rädda en straff. Lerum lyckas trycka in sexan bakom en debuterande Åstorpsmålvakt. Erik Pajnert fick ännu en gång fira ett mål som Åstorps målvakt tappar in. Åstorp trycker på och skapar en hel del chanser men FBC Lerum frejdar sitt mål med tur och skicklighet. Backarna i Lerum sliter vid sargerna och framför mål, forwards och centrar täcker skott. Kriget pågår för fullt i Åstorps sporthall.
Period tre går igång och Åstorp lyckas tidigt få in en reducering. Det är en oerhört viktig match för skåningarna. Dom pressar på bra men Lerum sticker upp emellanåt och skapar farliga lägen på Åstorps planhalva. Pajnert trycker in ytterligare en boll och kort efter målet får FBC även PP läge. Tyvärr lyckas Åstorp via hög press trycka in en boll bakom Wedlin i målet och nu kommer skåningarna från alla håll. Tidigt efter så kommer ytterligare en reducering och nu är det match på allvar igen. Lerum skapar chanser, Åstorp skapar chanser och närkamperna blir tuffare och tuffare. Fler utvisningar åt båda hållen. Mitt i allt kaos i Skåne så slår Åstorp in kvitteringen. Time out för Lerum och rättning i leden. Mattias Lundberg vinner en boll i PP och spelar in till en fristående Bäckman som inte gör ngt misstag. Ca två min kvar tar Åstorp time out och kommer ut i 6 mot 5 läge. Lerum vinner boll på mittplan och Mattias Lundberg drar in 9 an i tom kasse med halvminuten kvar. Med sex sekunder kvar blir Westman hårt attackerad och straff utdöms. Fredrik Bäckman kliver fram och gör en straff med bländande teknik och underbar känsla. Lyfter upp bollen från backhandsidan, slår den på direktstuds till forehandsidan och lägger in bollen bakom en ställd målvakt. Tomas Sladky, Erik Pajnert och Viktor Wedlin är mycket bra i matchen. Äntligen kan man tuffa hemåt efter en bortamatch med tre poäng i bagaget. En krigarseger av FBC och man börjar sikta uppåt i tabellen. Underbart att man kan höra Lerumssupportrar på läktarna nere 
i Skåne.