Peter Gyllander är kommunikationsansvarig

855

Peter Gyllander, kommunikationsansvarigPeter Gyllander är FBC Lerums förste kommunikationsansvarige. Ansvaret är övergripande för alla kanaler som FBC Lerum använder. Uppdraget löper tillsvidare och inleddes i slutet av 2015.

– Det är förstås väldigt intressant att Peter väljer att lägga en liten del av sin tid på FBC Lerum och att han vill vara med och utveckla vår förening. Jag är övertygad om att hans kompetens och erfarenheter kommer att bidra med många delar, till den utveckling som föreningen nu är mitt uppe i, säger Märit Bergendahl, ordförande i FBC Lerum.

– FBC Lerum växer just nu så det knakar. Målsättningen är att spela i SSL 2017, men samtidigt behålla de lokala rötterna och fortsätta vara det mest intressanta valet för unga i ett allt större Lerumsområde. I den växprocessen tror vi att kommunikationen spelar en viktig roll och att den kompetens Peter tillför, passar FBC Lerum väldigt bra, säger Märit.

– Vi behöver utveckla och bredda oss när det gäller bland annat kommunikationen och där är ju podcasten #snackainnebandy ett bra exempel på en helt ny kanal som vi startat den här säsongen, avslutar Märit Bergendahl.

Peter Gyllander är
journalist i grund och botten.

Det blev nära 15 år på Radiosporten innan han avslutade på Sveriges Radio med OS i Sydney år 2000. Därefter har det blivit fem år på en PR- byrå i Göteborg och senast 10 år hos Frölunda Indians, där han var kommunikationschef. Sedan hösten 2014 driver han sitt eget PR-bolag, Gyllander Media.

– FBC Lerum är mitt uppe i en väldigt intressant process med resan från den lilla lokala breddföreningen till den större elitföreningen. Den resan vill man ju inte missa förstås. Utmaningen är att behålla rötterna, ta till vara klubbens historia och bevara bredden samtidigt som målet är SSL. I den resan spelar kommunikationen en viktig roll och det är där jag hoppas och tror att jag kan bidra, säger Peter.

-Det är väldigt stimulerande att jobba med idrotten. Det finns så många bra värden i idrotten som jag gillar. Dessutom är det alltid kul att vinna, berättar Peter.

Idrottsligt själv då, inte så mycket innebandy?
– Nej verkligen inte. Jag har refererat innebandy på Radiosporten en del och spelat lite på skoj men det var många kilo sedan. Jag har också haft några PR-uppdrag tidigare för Innebandyförbundet. Men för mig var det fotboll och tennis som gällde som aktiv.

– De stora arenorna fick jag dock bara uppleva från radiohytten, säger Peter Gyllander och skrattar.

Han har redan funnits med i föreningens kulisser ett tag och podcasten #snackainnebandy är det tydligaste avtrycket.

– #snackainnebandy har ju mottagits positivt så här långt, vilket känns kul. Det är ju en helt ny kanal för FBC Lerum. Så den ska vi fortsätta med och försöka utveckla, säger han.

– Mitt uppdrag blir ju att både hålla ihop och utveckla kommunikationen i hela föreningen och då är podcasten ett av verktygen i lådan. Men vi får skynda långsamt med nya saker. Det finns väldigt mycket som är väldigt bra idag och det ska också underhållas och utvecklas, avslutar Peter Gyllander.

Peter Gyllander når du enklast via mailen, peter@gyllander.net.

#snackainnebandy, podcasten om och med FBC Lerum hittar du här. Nästa podcast är planerad till slutet av nästa vecka.