Allsvensk nystart mot Örebro

492
Tuffa villkor för coachning i Rydsberg...

Äntligen är det dags för nystart i Allsvenskan Södra och på söndag är det Örebro som kommer på besök. Coach Jonny Paridon är taggad efter matchuppehåll på 3 veckor. Det har varit idel jämna matcher mot Örebro i Allsvenskan med uddamålssegrar åt nåt håll.

Vad är din känsla mot just Örebro, Jonny? Det var en riktigt sur förlust borta där vi gör en upphämtning från 2-4 till 4-4 på 6 minuter i tredje perioden men sedan förlorade efter ett frislag när uret stod på 19.56. Det är alltid jämna matcher mot Örebro och det finns saker som vi måste vara klart uppmärksamma på.

Hur har viloperioden varit och hur är läget i truppen? Jo, vi har låtit truppen ansvara för sin träning till viss del själva och det har de gjort mycket bra – i stort sett över hela linjen. Det känns riktigt bra att vi idag har en spelartrupp som är så seriös och har rätt inställning att man klarar detta själva. Vi får tillbaka Pontus Persson som var borta hela december och visst är han viktig som den poängkung han är i vårt lag. Däremot har vi tyvärr Tomas Sladky borta pga en ”lower body injury” som det heter på ishockeyspråk. Vi vet inte riktigt hur länge till han blir borta men det är ett avbräck att han är borta såklart. Till sist kommer vi att sakna Johan Dahlqvist på söndag som är bortrest men genom lite omstöpningar i laget ska vi allt kunna mönstra ett bra lag.

Hur ser du på vårens utmaningar och spelschema? Ja, alla vet ju att vi hade svårt på bortaplan under hösten – något som vi vände i sista matchen mot Åstorp/Kvidinge. Vi hade en bra trend innan jul med riktigt bra insats mot Höllviken borta och sen segrar mot Östra och då Åstorp. Vi är fortfarande obesegrade på hemmaplan och lagen vet att det är tufft att ta poäng i Rydsberg. Vi har de bättre lagen i serien på hemmaplan vilket jag tror blir utmärkt och samtidigt ger oss större chanser till en större poängskörd borta. Vi kan slå alla lag är jag övertygad om. Jag tror att lagen i nedflyttningsregionen kommer att ta poäng i högre grad av topplagen.

Vad tror du om chanserna till kvalspel – det är 7 poäng upp dit nu? Chansen finns ju helt klart men vi behöver ändå ha en del tur. Fortfarande är det lite för stor skillnad på när vi spelar på topp och när vi  har våra dalar. Vinner vi på söndag har vi ju i alla fall knaprat in en hel del på Örebro som ju ligger trea och Lindås som är fyra möter Höllviken borta…