Salle i bussen på väg österut

307

Sittandes i bussen mot Oskarshamn för match mot Craftstaden förmedlar ASS coach Petee Sallén sina känslor om det täta matchandet.

Surt igår men på nåt sätt ändå imponerande att ni kämpar er kvar i matchen trots att ni inte var på topp.
Vad är din reflektion så här ett halvt dygn efter matchen?

Vi kändes väl förberedda och visste om att det skulle bli en svängig match som det alltid blir mot fagerhult. Vi gör tyvärr lite för många tekniska misstag på fel ställe som gör att de får kontra mkt på oss. Det tillsammans med att vi går 1-3 i vårt eget pp blir avgörande.
Vi gör 7 mål framåt och det skall räcka till att vinna en match och uppställt kändes det som igentligen som hela säsongen stabilt.

Ni såg lite yrvakna ut i matchstarten men det var inte ni som åkt buss…?

Vi hade en bra känsla innan matchen med en bra värmning så det var lite märkligt att det såg ut så knledningsvis.

De var nog ett av de giftigaste lagen vi sett i Rydsberg på senaste åren – oerhörd effektivitet. Hur ser du på hur ni hanterade deras spel?
Vi trodde på comeback från Sladky men han såg matchen från sidan och likadant var det för Johan Dahlqvist. Stör det dej och er att inte kunna nyttja dem? När är de tillbaka i spel?

Thomas är med på bänken idag men är inte redo för 60 minuter ännu. Johan är lite osäkert ännu. Vi har ju även Niclas på skadelistan så det är inte optimalt. Det är är givetvis 3 duktiga spelare som vi vill ha på plan men skador kommer alltid under en säsong och vi fokuserar på de tillgängliga spelarna.

Vad tar ni med er för positivt från gårdagsmatchen?
Att vi gör 7 mål framåt samt att vi även om vi jobbar i motvind aldrig ger upp!

Nu blir det två kust-till-kust-resor på en vecka när ni möter Craftstaden och Kalmarsund. Viktiga matcher som ni nästan måste ta 4-5 poäng i för att inte sugas in i streckstriden. Vad har ni för plan?

Vi jobbar efter den gamla klyschan en match i taget och diskuterar inte tabellläget just nu. Vi vill vinna alla matcher och så får vi se hur långt det räcker i tabellen tillslut.

Craftstaden hemma var en av de mer komfortabla segrarna i år – hur ser ni på att möta dem borta?

Vad vi hört så har de som oss en trogen hemmapublik så vi förväntar oss en skön stämning och 2 lag som kommer täcka skott med ansiktet för att komma ifrån matchen med 3 poäng.

Vad är viktigast att förändra från Fagerhultsmatchen?

Minimera misstag och vara mer ödmjuka i vår backcheck. Ser givetvis gärna att vi kan förbättra våra våra siffror i PP från förra matchen.

Resultat?

Vi vinner 7-4

Läs även Lerums Tidnings artikel om Fagerhultsmatchen.