2 x Juniorallsvenskan

606
Erik Ström gjorde ett av FBC:s mål. Arkivfoto: Mikael Karlholm

Både våra tjejer och killar var i farten idag i sina respektive juniorallsvenskor. Det blev mycket jämna uddamålsmatcher på båda hållen med en seger och en förlust där Dam-JAS vann borta mot Backadalen med 4-5 och Herr-JAS förlorade mot Lockerud med 3-4.

I Lundbystrand lyckades alltså vårt unga JAS-lag vinna med 4-5 i en match som svängde hela tiden och FBC kunde avgöra med ett sent mål 18.19 in i tredje perioden genom Johanna Bistedt som gjorde tre mål i matchen. Lerum ställde upp med tre femmor som kämpade mot ett Backadalen som spelade snabbt och fysiskt. Detta var andra segern i rad och FBC är uppe på samma poäng som tabellfyran Lindås som man möter i nästa match nu på onsdag kväll 20.20 i Rydsbergshallen. Lindås har dock en match mindre spelad och väsentligt bättre målskillnad men det finns chanser att norpa fjärdeplatsen.

Tabell och resultat

I Rydsbergshallen var tabelltvåan och redan för vidare slutspel klara Lockerud på besök. Lockerud är ett mycket vasst lag men FBC stretade emot otroligt väl under hela matchen och lyckades tre gånger kvittera när Lockerud tagit ledningen men Lockeruds fjärde mål blev segermål. FBC bör kunna säkra fortsatt slutspel om man behåller sin tredjeplats men det krävs några poäng till och varför inte ta dem direkt mot Herrestad den 12:e februari.

Tabell och resultat