JAS-damerna möter Lindås hemma!

591
JAS-truppen 2015/2016

Imorgon är det en viktig match i Juniorallsvenskan i Rydsberg kl 20.20 för våra tjejer som ska möta Lindås i ett hett möte om vem som ska norpa fjärdeplatsen. Lagen har samma poäng inför matchen och FBC har revansch att utfordra efter höstens förlust.

Vi ville få en del svar av Christoffer Sturesson på några frågor om säsongen, laget och Lindåsmatchen.

Två raka segrar i JAS-serien – hur känns det?

– Det är två grymt sköna segrar och ett bevis på att tålamod lönar sig! En spelmässigt grymt fin seger mot Zenith/Surte och en krigarseger mot Backdalen nu senast, båda segrarna lika härliga!

Vad beror trendbrottet på? Ni har ju faktiskt innan de två segermatcherna spelat tämligen jämnt mot serieledande Warberg och tabelltrean Lindome.
– Vi har sakta men säkert fått ihop laget och formationerna. Nyckelordet i år har varit ”tålamod” och tjejerna har visat bra prov på detta. Det är spelare från både div2, div3 och F00/01 så det har blivit en blandad kompott och tagit lite tid att få ihop laget. Det var nära poäng i bägge matcherna du nämner och då snackar vi om lag som tränar ihop minst en gång i veckan, mot oss som tränar en gång i månaden gemensamt. Som jag tidigare också nämnde så spelade vi riktigt bra mot Zenith/Surte. Det kändes som om handbromsen släppte lite där och det är vår klart bästa match i år!
Första säsongen i en Juniorallsvenska…Vad är dina tankar runt det och hur FBC presterat?

– Det har varit en satsning på damsektionen i år med en hel del nytt. Därför har det största fokuset legat där och det har blivit lite matchkrockar med JAS ibland vilket lett till att vi inte alltid kunnat ställa upp med det på pappret starkaste laget. Dock så har detta gjort att flera av 00/01:orna har fått chansen mot starkt motstånd och gjort det riktigt bra! Mot Lindome saknar vi samtliga div2 spelarna, samma sak mot seriesuveränen Pixbo och ändå står vi upp och gör fantastiskt bra matcher. Med andra ord är jag väldigt nöjd med hur spelarna presterat, utmaningen nästa år blir att få ihop allt runtomkring bättre så vi kan ha starkast möjliga lag i varje match och på så sätt kunna kriga för ett avancemang.

Nu är det Lindås som gäller på hemmaplan och ni är väl revanschsugna efter 1-5 förra matchen mot dem?

– Vi fick en mardrömsstart senast och återhämtade oss aldrig riktigt från den. Dock är det ett nytt och mer samspelt Lerum som kliver ut på mattan i Rydsberg imorgon och tjejerna känns rejält taggade att bjuda upp till en bra fight mot Lindås! Dessutom chans till revansch för ett gäng av div2-tjejerna som åkte på en snöplig förlust mot Lindås för någon vecka sedan!

Vad är viktigast inför Lindåsmatchen?

– Det viktigaste är att vi håller fokus på vårt, spelar enkelt men vågar ta för oss i rätt lägen. Sedan som alltid, ett tight bra försvarsspel!

Hur kommer det att se ut och vilket resultat tippar du?

– Jag tror det blir en jämn och spännande match som inte avgörs förrän i sista perioden. Där kliver Johanna Bistedt fram och krigar in ett segermål, precis som senast! Seger 6-5

Lycka till!

– Stort tack!