Storseger för damerna

414
Arkivfoto: Thorbjörn Grindhage

Det blev stora siffror på onsdagskvällen i Rydsbergshallen när våra damer pulvriserade Burås med 12-5. Men det var sannerligen inte den matchbilden vi såg i första perioden trots 4-1 efter de första 20 minuterna.

FBC kom till match med en WO-seger i söndags mot Guldheden som vi skrivit om tidigare. Ledarstaben uttryckte att det som var tyngst var att inte kunna få spela Amine Alsayed med sin tänkta formation utan det fick alltså vänta tills denna match.

Första perioden slutade alltså som nämnts 4-1 men faktum är att Burås förmodligen hade de flesta målchanserna – i de flesta fall bjudningar från lerumsförsvaret. Det blev dock inte mer än ett mål bakåt med lite tur, stolpar och en bra insats av Kakan i mål.

I andra perioden var det total spelförändring då passningarna och löpningarna stämde på ett helt annat sätt och periodsiffrorna 7-2 talade sitt tydligen språk. Sandra Hawerman fyllde på sina redan gjorda 2 mål i första med två ytterligare och det var bara ett lag på plan.

I sista perioden kändes det som Lerum var mätta och spelet utjämnades markant och Burås vann faktiskt perioden med 1-2 vilket innebar slutsiffrorna 12-5. Viktiga som ger stärkt målskillnad – något som kan avgöra i slutänden på den här spännande serien.

Matchens lirare i Lerum blev Sandra Hawerman med bl a sina fem mål.

En eloge också till F05 som i denna sena vardagsmatch lyfte sargvaktandet till en ny nivå!