Johan är tillbaka mot Visby

370

Johan Dahlqvist är äntligen tillbaka efter sin hjärnskakning och vad passar bättre än att ta ett snack med honom inför Visbymatchen hemma på söndag kl 16.00.

Nu har du varit borta ett antal veckor. När råkade ut för din skada egentligen och vad var det som hände på den träningen?

Det var veckan jag kom hem från min resa då jag på uppvärmningen kom en mot en mot Oliwer och trillade på hans ben och slog i bakhuvudet. Trodde först inte att det var så farligt så fortsatte träna, men mådde mindre bra när jag kom hem sen. Så det var en lätt hjärnskakning så jag var hemma både från jobb och träning ett tag.

Hur har det varit att sitta vid sidan och bara titta på där veckorna?

Det har varit väldigt jobbigt, framförallt när resultaten verkligen inte gått vår väg. Man vill alltid vara på plan och hjälpa till.

Du och Tomas har gått parallellt som skadade i stort sett. Hur har ni kunnat stötta varandra under den tiden?

Självklart har vi pratat lite men i och med att vi har haft så olika skador så har vi inte träffats så mycket, medan han har gjort rehab så har jag bara fått vara hemma och vila.

Nu är det kniven på strupen i slutskedet på serien. Hur känner du för det?

Det känns spännande, det är nu vi måste visa att vi är bättre än vad resultaten visat de senaste 4 matcherna.

När ni mötte Visby var det en rätt klar seger för Visby (7-3). De är inte lika vassa på på bortaplan och ni är definitivt vassast på hemmaplan. Vad har du för slutsats av det?

Vi är starka hemma tack vare det grymma stöd som vi får. Jag tror att vi alla känner trygghet i Rydsberg. Vi vinner på söndag med hjälp av publiken och en bra inställning.

Du har gjort en halv säsong lite drygt med FBC Lerum och om vi bortser från resultatet – hur har du upplevt den här resan?

Fantastisk resa, trivs hur bra som helst och har inga som helst tvivel om att vi kommer klara detta tillsammans. Har bara gott att säga om FBC.

Om vi går till söndagens match så undrar jag hur tänker ni ta er an matchen?

Vi tänker gå ut och spela vårat spel, vara bollförande och tro på det vi gör. Det är nu vi måste steppa upp och göra detta tillsammans. Med bra skärpa i avsluten och bra bolltempo.

Vilka är de viktigaste delarna för er att sätta på söndag?

Ligga bra i försvar, våga kontra, bra skärpa och en väldig inställning!

Så till sist – resultat och vem blir matchvinnare?

Vi vinner med 8-5, Lundberg blir matchens gigant.