Pontus Persson förlänger!

542
Massor av kramkalas blir det runt Pontus varje säsong. Arkivbild: Thorbjörn Grindhage

Det är med stor glädje FBC Lerum kan meddela att kulturbäraren och poängproducerande forwarden Pontus Persson har kommit överens med FBC Lerum om ett nytt avtal som sträcker sig till 180430.

Det är en underbar känsla att Pontus satsar vidare med FBC Lerum och vill hjälpa oss nå vårt uppsatta mål”

Sportchef Mattias Flodén om förlängningen av Pontus Persson kontrakt.

”Denna överenskommelse sänder ut tydliga signaler att vår satsning mot SSL fortsätter. Pontus har under lång tid tagit stort ansvar på planen och är en betydelsefull spelare för vårt allsvenska lag. Genom sitt sätt att vara är han en idol och förebild för våra ungdomar och någon att se upp till. Det är en underbar känsla att Pontus satsar vidare med FBC Lerum och vill hjälpa oss nå vårt uppsatta mål”

Pontus, du är överens med FBC Lerum om en fortsatt satsning mot SSL och har tecknat ett nytt tvåårsavtal med klubben. Hur har du resonerat och vilka är känslorna nu?

– Det känns bra. Ska bli oerhört kul att vara med på Lerums resa i minst två år till. Tankarna var väl inte så mycket egentligen. Har inte haft några andra anbud att ta ställning till så det var ett enkelt val att förlänga med FBC Lerum. Att spela för FBC är något alldeles speciellt. Jag är väldigt nöjd och stolt att ha skrivit på för Lerum.

Vad är speciellt med FBC Lerum som attraherar så mycket?
Eftersom jag varit med på hela resan känns det fantastiskt att se föreningen växa.
Klubben har en tydlig målsättning och struktur över hela linjen. Det känns som att vi är en hel familj. Det är så många olika personer som alltid är med och deltar och bidrar till alla arrangemang t ex.
Du var 16 år när du debuterade i A-laget. Vi har en hel del 00/01:or och yngre som så småningom ska kliva in i seniorlaget – vad vill du säga till dem?
När jag var i den åldern tänkte jag att man skulle träna så mycket som möjligt. Jag tränade både fotboll och innebandy fram till 18-19 års ålder och har alltid velat
utvecklas. Jag har fått möjlighet att spela massor av matcher med både yngre och äldre och det är det som utvecklat mig.
Vilka skulle du framhålla har haft en stor påverkan på din innebandykarriär?
Mattias Olofsson var viktig för mig under juniortiden. Det var Daniel Hansson, under hans tid som seniortränare, som först gav mig mycket speltid och ansvar som junior i A-laget.
Martin Olofsson har alltid gett mig tips och råd som varit värdefulla för mig.
Vem är den bäste spelaren du spelat med i FBC-tröjan?
Mattias Ryberg var otroligt bra när han kom till FBC Lerum för ett antal säsonger och han var inspirerande att spela bredvid.

Pontus Persson var inblandad i alla fem målen, 2 mål och 3 assist

Du har utvecklats till en pålitlig målskytt och poängproducerande spelare på allsvensk nivå. Vilka framgångsfaktorer vill du lyfta fram?

– Bra fråga. Framgångsfaktorerna får jag nog säga att det handlar om en bra försäsong. Att alltid skjuta direktskott när tillfälle ges och att träffa mål. Sen att jag har haft lagkamrater som serverat mig ett x antal öppna mål är också något som påverkat min målskörd.

Detta är din och lagets andra säsong i allsvenskan. Hur bedömer du kvalitetsnivån generellt och vad krävs för att FBC Lerum skall ta steget in i finrummet?

– Jag tycker att kvalitén är ganska bra. Årets upplaga i allsvenskan är mycket mer profilstark än förra året. Om vi ska ta oss till finrummet så tror jag mycket handlar om att få in spetsspelare som kan komplettera den trupp som vi har idag. Under två säsonger har vi haft stor omsättning på spelare och jag tror det är viktigt att vi får behålla stora delar av dagens trupp till nästa år för att få kontinuitet.

Allsvenskan går in i sin slutfas och fyra matcher återstår att spela. Utav dessa har vi tre på hemmaplan. Beskriv känslan att kliva in i en kokande Rydsbergshall och tillsammans med Camp FBC och 400 åskådare fightas för tre poäng.

– Det är en helt fantastisk upplevelse. Att få rysningar varje gång man spelar hemmamatch är en helt fantastisk känsla. Att ha en publik som stöttar oss i vått och torrt och sjunger från minut 1 till minut 60 är helt underbart. Ni är vår sjunde spelare.

Först ut på söndag är sjätteplacerade Visby IBK. Vi fick inga poäng med oss hem från besöket på Gotland i oktober. Revanschlustan är stor misstänker jag!

– Ja det är dags för revansch. När vi var på Gotland senast var vi absolut inte med i matchen överhuvudtaget. Vi är väldigt revanschsugna och bjuda vår hemmapublik på en riktigt bra match.  Nu har vi även haft två veckor att träna på bra och vi ska göra allt för att ta tre poäng imorgon.

Vi tackar Pontus för pratstunden och önskar honom och laget ett stort lycka till!