Det blir en tuff serieavslutning

713
Visby var mycket mer effektiva i sina avslut. Foto: Thorbjörn Grindhage

Det är ett lag i kramp som nu inte heller lyckas på hemmaplan som tidigare varit en borg. Visby kom till Rydsberg och vann med 1-5 efter periodsiffrorna 1-1, 0-2, 0-2.

Första perioden började lite ängsligt från Lerums sida men snart var laget uppe på tårna och glädjande var att alla tre femmorna skapade positivt i sina byten och det var ett högt tempo rakt genom de 20 minuterna vilket gladde publiken. Efter 7.55 blir det en dubbelutvisning och under spelet 4 mot 4 gör Visby 0-1 efter 8.29 på en målvaktsretur. FBC matar dock på och har under första perioden massor av lägen men tyvärr går säkert 7-8 skott precis utanför och därför registreras bara 4 mål för FBC i skottstatistiken. 1-1 kommer dock till slut genom återkommande Johan Dahlqvist – ett skott som skruvar sig in vid stolproten efter 17.18.

Andra perioden var inte lika rolig. Visby tog över mer och mer av händelserna men vi fick hopp att kunna vända spelbilden när Visby fick en U2 i nionde minuten. Men under de två minuterna var det Visby som hade mesta bollinnehavet och man gjorde också 1-2 i numerärt underläge. Detta mål tog hårt på hemmaspelarna som tappade strukturen och Visby kunde även rulla upp hemmaförsvaret till sitt 1-3-mål efter 15.37.

I sista perioden har lagledningen stuvat om något vilket uppenbarligen ger energi till en början. Tyvärr får Visby till en snabb spelvändning efter ett missförstånd i Lerums anfallszon och då gör Visby även 1-4 efter 3.22. Det känns som förgjort denna söndagseftermiddag och trots en hel del lägen får man inte bollen inom ramen eller så står Visbys målvakt i vägen. Lerum lyckas avvärja ett numerärt underläge mellan 5:e och 7:e minuten och sedan känns det som att lerumskillarna får blodsmak i munnen. Det är trots underläget en något mer positiv inställning i varje byte och alla ser ut att ge sitt allt för att försöka trycka in tvåan och förhoppningsvis mer. Mitt i detta så får Visby till en situation framför Lerums mål där FBC:arna offrar sig hängivet men en Visbyspelare lyckas få träff på halvvolley och då går 1-5 in efter 12.17. Därefter rinner tiden iväg och det är huvudhängande hemmaspelare som bara väntar på slutsignalen.

Matchens lirare i FBC var Oliwer Cedergren som trots fem insläppta gjorde en helgjuten insats och ett antal spektakulära räddningar.

Så här ser tabellen ut just nu med 3 omgångar kvar att spela:

tabellläge3omgångar

 

Det blir en nagelbitare till säsongsavslutning eller vad sägs om det här spelschemat för de inblandade lagen:

Craftstaden har Östra (b), Åstorp (h) och Lindås (b)

FBC Lerum har Jönköping (h), IBF Göteborg (b) och Höllviken (H)

Kalmarsund har Visby (b), Höllviken (b) och Jönköping (h)

IBF Göteborg har Höllviken (b), FBC Lerum (h) och Visby (b)

Östra har Craftstaden (h), Örebro (b) och Fagerhult (h)

För kvalspel redan klara Höllviken och Jönköping har alltså både Lerum, Göteborg och Kalmarsund kvar att möta – vad kan det innebära…?