Carro – damlagets extra batteripack!

433
På fredag är det mycket viktig match och tillika kommunderby för vårt damlag som då ska se till att försvara storsegern från i höstas mot lokalkonkurrenten Floda. En profil i vårt damlag är energifyllda Caroline Haagensen som ser fram emot matchen.
Grattis till en fantastiskt väl genomförd match i söndags! Vad kände du själv?
 
Tack så mycket! Vi hade kunnat inleda matchen bättre än vad vi gjorde men efter att vi vänt underläget kände jag mig aldrig orolig. Sett överlag tycker jag att vi spelar väldigt bra och kämpar på oavsett vad det står på tavlan. 
 
Var ni överraskade av att Surte inte bjöd mer motstånd? 
 
Ja, det får jag nog säga att jag var. De har kvalplatsen i sina egna händer och det borde ju vara tändvätska nog för att ge allt i en sådan match. Men de har ju tidigare visat att de trivs bättre på hemmaplan än bortaplan och i söndags var inget undantag. 
 
Ni har ett par kortare dalar i matchen – hur undviker ni dessa och att ni där bjuder in motståndarna?
 
Vi måste jobba lika hårt och spela enkelt i 60 min. Efter varje periodpaus måste vi vilja mer än våra motståndare och inte vika ner oss om de skulle få in en boll eller två. 
 
Trots den stabila segern har ni tyvärr inte allt i egna händer för att norpa kvalplatsen. Hur ser du på era och Surtes återstående matcher?
 
Vi har Floda och Pixbo kvar och fortsätter vi spela som vi gjort det senaste så blir det självklart full pott till FBC. 
Surte är som sagt starka hemma, så Kärra och Floda tror jag att de tar, men Lindås borta kommer bli en svår nöt att knäcka. Guldheden borta bör de ta men på parketten i Valhalla kan vad som helst hända.  Jag tror att de tappar poäng i minst en av de fyra matcherna då de nu får känna på pressen lite. 
 
Som vanligt är det du som anger tonen vad gäller energi och fermitet mot Surte? Hur gör du för att förbereda dig och få med dig laget?
 
Jag fyller alltid på ordentligt med energi och vätska innan varje match för att förbereda mig rent fysiskt. Resten sker bara av sig självt. Jag försöker att alltid vara positiv vare sig jag är på plan, i omklädningsrummet eller i båset. Jag uppmuntrar gärna mina lagkamrater när de gör något bra och är nog en av de som skriker mest när vi gör mål. Hur jag får med mig laget genom det är nog lättare för någon annan att besvara 😉 
 
Nu är det derby och då kvittar alla tabellplaceringar. Floda vill naturligtvis snäppa oss på näsan och grusa våra kvalplaner. Hur resonerar du och laget inför matchen?
 
Vi ska spela vårt spel precis som vi gjorde sist vi mötte dem. Ett samlat och fokuserat FBC är svårstoppat även i Alléhallen. Alla är självklart lite extra taggade när det vankas derby. 
 
Senast blev det storseger och Floda har haft en något nedåtgående trend sen dess. Risk för underskattning?
 
Absolut inte! Ett derby är alltid ett derby och den som vill vinna mest kommer stå som segrare efter en stenhård kamp i 60 minuter. 
 
Hur kommer matchbilden att se ut tror du?
 
Jag tror att vi kommer ha merparten av bollinnehavet och Floda kommer satsa på deras välkända kontringar. Rent fysiskt kommer det nog vara en match med mycket spring och kroppskontakt. 
 
Lycka till på fredag, Carro!
 
Tack så mycket! 🙂