Sebastian ser fram emot fredagens match

612
Sebastian Steen har utvecklats enormt denna säsong.

Inför den ofantligt viktiga matchen mot Göteborg på fredag kväll tar vi ett snack med Sebastian Steen. Sebastian, som fick spela vänsterforward mot Jönköping – vilket han aldrig gjort tidigare – fick extra beröm för sin insats och fina utveckling sedan i höstas, från tf coach Mattias Flodén.

Du fick beröm från tf coach Mattias Flodén efter matchen? Vad tycker du själv om din insats och hur kändes det?

Ja, både Mattis och Salle var väldigt nöjd med min insats mot Jönköping, och likaså jag. Att min första match som forward någonsin skulle komma i en match som den i Söndags trodde inte jag när jag vaknade på morgonen iallafall. Men jag fick bra instruktioner av Mattis och Salle vilket underlättade den något udda situationen. Ett hundraprocentigt jobb och brunkande är ju något som sitter i ryggmärgen så det var bara att gå in och köra och njuta av matchen.
För de som inte kommer ihåg introduktionsartikeln med dig i höstas – beskriv kort vem du är och din innebandykarriär.
Jag skulle vilja beskriva mig som en go och glad kille, 19 år och läser ekonomi i Borås. Karriären började i Rydboholm (strax utanför Borås) där jag spelade från minsta pojklag och upp till seniorlaget. Efter två säsonger i Seniorlaget så valde jag att byta klubb till Borås IBF, och efter ytterligare två säsonger där så spelar jag nu i FBC Lerum. Har under dessa åren också hunnit med 3 SDF-SM med Västergötlands distriktslag, blivit reserv till U-19 landslagslägret på Bosön samt gått NIU Innebandygymnasiet i Borås.
Det måste varit en underbar känsla att höra slutsignalen i söndags! Beskriv din och lagets prestation och känsla under matchen.
Ja herregud vad skönt det var när slutsignalen gick! Att efter det slitet få dem poängen vi förtjänade och var i behov av var fantastiskt. Man kände redan när man kom till hallen och såg laget att alla var otroligt laddade. Min chaufför Johan Dahlqvist var till och med så taggad att han satt och skrek bakom ratten när vi körde till matchen. Hela laget peppade varandra genom hela matchen vilket bidrog till segern. Jag tror att när vi åkte ner på nedflyttning efter lördagens matcher hade spelats så tror jag att hela situationen blev verklighet för många. Hela laget stod upp och svarade på ett fantastiskt sätt som vi nu ska bygga vidare på!
Du har varit oerhört lojal och inte fått så mycket speltid här under din första säsong i FBC Lerum. Kan du beskriva vad du tycker om din lerumssäsong?
Jag visste att det skulle bli begränsat med speltid när jag skrev på. Men det har också varit något som har motiverat mig att slita på varje träning för att kriga om så mycket speltid som möjligt. Jag bestämde mig för att ge mig själv dem bästa förutsättningarna när möjligheten gavs, och om det skulle bli någon skada så skulle jag vara redo att gå in och prestera. Tempot på träningarna är nästan alltid bättre än tempot på matcher i Division 1 ändå så.
Vad har du för mål med din innebandykarriär?
Kortsiktigt är det att bidra med mitt för att vi ska vinna dem två återstående matcherna i år och säkra kontraktet. Långsiktigt är det naturligtvis att komma så långt som möjligt och spela på så hög nivå som möjligt. Utvecklas och bli en bättre innebandyspelare. Men nu ser jag några år framför mig i den röda FBC dressen, och varför inte spela på den allra högsta nivån med Lerum?
Ni fyra boråsare fick stor uppmärksamhet i er lokaltidning med t o m ett videoinslag i tidningen. Ni är stora på hemorten nu förstår vi?
Haha jag vet la inte riktigt om jag skulle vilja kalla oss stora… Lite uppmärksamhet har det blivit men inget som stiger oss över huvudet. Mest kompisar och bekanta som har uppmärksammat det. Sen var det tur att dem valde Bäckman till videoinslaget att representera Boråsmaffian, det är alltid den snyggaste som får va ansiktet utåt.
Nu är det Göteborg som gäller som är i väldigt bra slag samtidigt som det är derby och en kamp om fortsatt allsvenskt spel. Mycket på spel alltså. Hur har ni förberett er för matchen sedan i söndags?
Ja man ska inte ta ifrån Göteborg att dem har gjort några bra resultat det senaste. Men vi har hittat tillbaka till våra grunder och det som gör oss svårslagna vilket vi såg den första halvan av säsongen när vi låg och nosade på en kvalplats i flertalet omgångar. Mattis har kommit in, och han och Salle har hittat ett bra koncept med en rödtråd som vi har tuggat i tre veckor nu tror jag. Vi vet vad vi ska fokusera på under veckan för att ta med oss 3 pinnar hem, utan att avslöja några detaljer.
Vad tror du om matchbilden och det revanschhungriga Göteborg?
Ett derby är alltid ett derby. Men jag tror att fredagens match kommer att bli något utöver det vanliga. Göteborgsderby, kamp om fortsatt allsvenskt spel, mycket folk på läktarna. Behöver jag säga något mera? Det är sådana här matcher man påminns om varför man lägger ner otaliga timmar med slit för att spela innebandy på den här nivån. Själva matchbilden är väldigt svår att sia om. Jag tror att första perioden kommer att vara lite avslagen på grund av vad som står på spel. Men sen kommer matchen ta fart ordentligt från båda lagen och det kommer vara ett fullskaligt krig innan vi vinner och tar ett enormt kliv emot säkrat kontrakt.
Lycka till på fredag, Sebastian!
Tack så mycket, Lomis!