Legendariska Niklas Jihde möter vårt H3 på söndag

487
På söndag spelas det en historisk match i Partillebohallen då vårt H3-lag ska ha revansch mot Partilles ”Projektet” som den här matchen innehåller alla namnkunniga spelare som var med när det begav sig – och den mest lysande stjärnan är Niklas Jihde. Läs vad Niklas säger om matchen…
Äntligen spel igen för din del, hur längesedan var det du spelade innebandy?
– Jag har egentligen inte lirat innebandy sedan 2010! Blivit på skoj några gånger – men i skarpt läge är jag lika iskall som Daniel Dahls teknik. Men är det något jag har gjort i livet så är det att spela innebandy – så jag räknar med att formen är där när uppvärmningen är avslutad.
Du kommer ju spela med några av dina gamla kamrater igen, hur är känslan att återse dessa ”gubbar”?
– Helt fantastiskt när man ser laguppställningen, ryser nästan. Ska bli oerhört kul att bara träffas och få ”tjöta” som på den gamla goa tiden. Otroligt kul att hela gänget fortfarande hänger ihop!
Vet du någonting om Lerum?
 
– Minns förstås att det var en klubb som verkligen satsade på innebandy och hade en god ungdomsverksamhet. Vet även att de är galet taggade inför denna fighten och kommer bli ruggigt svårslagna. Min bror, Johan, kommer gå igenom Lerum noggrant med mig när jag är på plats. Innebandy-Johan har koll på allt och alla nere i 031-området.
Är du i din bästa form inför denna drabbning?
 Det är väl inte som i fornstora dagar – men jag har kört hårt med mina barn här hemma och gudskelov så fungerar ”knacken” lika bra nu som under Pixbotiden. Se upp!
Sist vi mötte Partille så var det otroligt jämn match där Partille precis knep det längsta strået, hur tror du det kommer bli denna gång?
Jag är rätt övertygad om att det kommer att bli lika tight denna gång. Men har man världens bästa genom tiderna i laget, Anders Hellgård, så vet man att han skickar iväg ett skott från mittplan och avgör när det gäller som mest. Minns Pixbos första guld 2002.
Hur många utv minuter kommer Degen (Daniel Dahl) dra på sig denna gång?
– Skulle bli väldigt förvånad om det inte blir minst en per period iallafall. Degen har ju en unik spelstil – som innefattar att ständigt hålla fast någon, samtidigt som han skäller ut någon stackars domare. Älskar att ha Daniel på mitt lag!
Kommer du/ni bjuda publiken på något extra denna eftermiddag?
– När vi lirade i Pixbo så spelade vi för att vinna – men alltid även för att bjuda på show! Det finns ett hav av känsla i det här laget och fler artister än i hela Melodifestivalen, så visst kommer det bjudas på häftiga saker. Går rykten om att ”Aga” har toppat formen och ska bjuda på slalomåkning med hela Lerumlaget. #15 är fortfarande snabbast i hela Sverige med en boll framför sig.
Om du skulle tippa denna matchen, hur skulle det låta då?
– Vi vinner med 8-7! Adam Lindberg gör hattrick – och jag städar som vanligt upp bakom honom,
Kan du med tre ord beskriva hur matchen kommer se ut?
– Nej, jag kan ju inte det. Lite av tjusningen med innebandyn, varje period är helt unik. Att spela taktiskt är i stort sett omöjligt. Lirarnas sport formar sig själv. Kommer garanterat inte att bli något gnetspel. Full fart framåt!
Vilken låt måste du lyssna på för att tagga till ordentligt?
När vindarna viskar mitt namn, med Roger Pontare!