Daniel Dahl – initiativtagare till ”Projektet”

973
Dahl i en situation han älskar i FBC-tröjan.

Sist ut inför stormatchen och seriefinalen är vår vän Daniel Dahl som har en stor del i FBC:s resa till Allsvenskan. Som den lerumsbo ”Degen” är vill vi ju höra storyn om Projektet. Familjen Dahl är ju fortfarande mycket involverad i FBC Lerum då två av hans tre barn spelar i våra ungdomslag och frugan Nina spelar i Damveteranerna.

Projektet – vems idé var det egentligen, hur och när dök den upp och varför just ”Projektet”?

Projektet var väl min idé och den grundar sig i kärleken till sporten, till gamla kompisar och känslan av att vinna! Namnet minns jag inte riktigt hur det kom till men det funkar!

Vad kom det sig att ni hamnade i Partille?

Vi är ju egentligen gamla Pixbospelare allihopa så valet var ju från början enkelt men det visade sig att Pixbo inte hade plats i sin organisation för oss. Eftersom planen hela tiden var att inte börja om från början i division 6 utan hitta en mer lämplig motståndsnivå utan för den sakens skull börja resa med buss igen så kikade jag på alternativ och division 3 och Partille var ett av dem. Tack vare sitt geografiska läge och turen/oturen i att de planerade att lägga ner sitt div3 lag pga spelarbrist så kontaktade jag Ulf Andersson och resten är histioria.

Har det varit ett lyckat ”Projekt” so far?

Om man ser resultatmässigt så kan man väl inte säga annat. Sedan har vi stundtals haft svårt att få ihop fullt lag men till denna matchen kommer vi med 20 man så nu kan vi inte skylla på det i varjefall..

Projektet var väl min idé och den grundar sig i kärleken till sporten, till gamla kompisar och känslan av att vinna!

Hur är det att spela mot just Lerum som du gjort en så stor insats för?

Såklart att det blir en extra krydda att lira mot Lerum då klubben ligger mig varmt om hjärtat och det skall bli roligt att få se och höra de rödklädda heja från läktaren. Viktigt att poängtera är ju att även om det är seriefinal och tre poäng att lira om så är det största fokuset från våran sida denna gång på att få ihop så mycket pengar som det bara går till Barncancerfonden på alla möjliga och omöjliga sätt. Där det också extra kul att det är just Lerum som vi möter som är kända för sin generositet, både av kärlek men även denna gång med lite slantar..

Du möter några av dina gamla adepter – fördel eller nackdel?

Haha, endast fördelar hoppas jag J Lerum försöker spela en innebandy som är modern medans vi nu kommer att visa dem hur den spelades förr med mer glamour, volleys och flärd.

Hur ser ni på framtiden – vi kanske ska hålla oss till nästa säsong till att börja med?

Framtiden är oviss.. Det går en baksida eller ljumske i stort sätt varje match eller träning och vi skulle nog behöva en rejäl försäsong för att kunna hålla ihop en säsong till…

Hur långt tror du att ni skulle kunna nå?

Om vi skulle träna något mer på försäsongen och fortsätter att träna en gång i veckan som vi gör nu så skulle en topplacering i division 1 inte alls var omöjlig tror jag.

Nu gäller Lerum på söndag – vad händer om ni förlorar med all den publicitet matchen dragit åt sig?

Det som händer är att Barncancerfonden förhoppningsvis har fått in en massa pengar, vi blir tokförbannade och skäller på varandra och domare innan det hela lugnar ner sig med en dusch och gemensam lagmiddag på vårat gamla stammishak Halta Lottas på Redbergsplatsen. Jag bedömer dock att chansen att vi skulle förlora till nästan mikroskopisk. Vem som helst får gärna lägga ett hur stort bet som helst mot oss och när vi vinner så skänker vi vinsten självklart vinsten till Barncancerfonden. Bring it on! 

dahl_fightingface
Degens fightingface

Det finns risk för att Lerum vinner publikmatchen – hur ser du på det?

Jag vet faktiskt inte hur Partilles supportrar sluter upp kring ett gäng oldtimers i division 3 men jag hoppas ju givetvis att Lerum skall vinna någonting denna dagen så ni kan väl få den då.. 😉

Lycka till och låt oss få uppleva en fantastisk eftermiddag!

Tack så mycket! Hoppas att det blir en grym inramning och att många ”Pantrar” sluter upp vid sidan av ”Trollkarlarna” och tillsammans gör detta till en innebandyfest för en god sak.n. Viktigt att poängtera är ju att även om det är seriefinal och tre poäng att lira om så är det största fokuset från våran sida denna gång på att få ihop så mycket pengar som det bara går till Barncancerfonden på alla möjliga och omöjliga sätt. Där det också extra kul att det är just Lerum som vi möter som är kända för sin generositet, både av kärlek men även denna gång med lite slantar..

Lycka till och låt oss få uppleva en fantastisk eftermiddag!

Tack så mycket! Hoppas att det blir en grym inramning och att många ”Pantrar” sluter upp vid sidan av ”Trollkarlarna” och tillsammans gör detta till en innebandyfest för en god sak.