Damerna fortsätter imponera

463
Foto: rasmustynander.se

Derby är alltid derby och tabellplacering spelar ingen roll. Men när det gäller damernas div 2 är det inget snack – FBC Lerum är nivå bättre än Floda denna säsong och vinner med 8-3.

Första perioden startar i ett högt tempo, bl a har Sandra en i stolpen i matchstarten. Lerum har klart flest chanser och drar iväg till 3-0 redan efter 6 minuter. Floda reducerar i nionde minuten men kommer inte närmare trots att FBC backar hem lite efter 15:e minuten.

Det är massor av tuffa närkamper och Floda kommer nära tidigt i andra med en reducering 2-3. Omgående svarat Amine med att få göra sitt första mål och Hawerman fortsätter och sätter 2-5. Floda sticker emellan med 3-5 men FBC vill inte släppa in Floda i matchen och fortsätter målgörandet upp till 3-8 innan andra perioden är till ända.

Sista perioden blir mållös men tre utvisningar rycker sönder perioden.

Våra tjejer motsvarar förväntningarna och favoritskapet och håller kvaldrömmen vid liv. Nu gäller det att avsluta snyggt mot Pixbo nästa söndag och hoppas att Kärra eller Floda knycker en poäng från Surte.

Lerums Tidning om matchen…