Annie vill spela mer

463
Efter ett av målen mot Surte. Foto: Mikael Karlholm

Säsongens sista match eller början på en spännande marsmånad? Frågar vi lagkapten Annie Dristig i vårt damlag så är det ingen tvekan om att det blir en spännande marsmånad med kvalspel. Matchen på söndag kl 16.00 mot Pixbo i Rydsberghallen kan bli en av de roligaste vi sett damerna spela på flera säsonger.

Hur känns det egentligen just nu? Ni verkar ju befinna er i en skaplig toppform…

Det känns jättebra! Vi har hittat tillbaka till vårt fartfyllda spel som vi hade i början av säsongen och visat prov på ännu en växel i de senaste matcherna.

Vi har hittat tillbaka till vårt fartfyllda spel som vi hade i början av säsongen

Hur känner du själv att du utvecklats under säsongen?

Jämfört med tidigare år då jag spelade på olika positioner så har jag i år i och med min roll som center kunnat jobba mer med specifika detaljer och utveckla mitt spel där. Att jag dessutom parallellt har haft möjligheten att träna på detta även i skolan på NIU har gjort att jag har utvecklats ännu mer.

Vad tycker du är den största skillnaden på FBC:s damlag jämfört med förra säsongen?

Det är en helt annan stämning i truppen  och vi är mycket mer sammansvetsade nu jämfört med tidigare säsonger. Tillsammans är vi ett stark kollektiv med en stark vilja att vinna och utveckla vårt spel, men kanske viktigast av allt är att vi har trivs och har roligt tillsammans.

Pixbo har ingenting att spela för men det påverkar väl inte er?

Absolut inte! Pixbo är alltid bra men vi ska fortsätta köra vårt race, fokusera på vårt egna spel och trumma på för att ta tre nya pinnar.

Hur ser din uppladdning ut inför en sån här match?

Det är det vanliga som för alla matcher – äta och sova bra,  ladda upp med energi, och  utöver det så ingår vanliga rutiner som plugg och kompisar.

Ni gjorde processen tämligen kort mot Floda? Vad har du att säga om den matchen?

Det var ett bra tempo matchen igenom. Vi skapade otroligt mycket målchanser och var överlag det spelförande laget men trots att målen rullade in ganska tätt för oss i andra perioden så vek Floda aldrig ner sig. En riktigt rolig match att spela där vi visade prov på snabbhet och effektivitet.

Vad vill du säga till Rydsbergspubliken inför matchen?

Det är dags för publikrekord så kom och stötta oss på söndag, hjälp oss att vara den 6:e fbcaren på plan och var med oss att avsluta säsongens seriespel på bästa möjliga sätt!